05

YTB, TÜRKİYE BURSLUSU ÖĞRENCİLERE “HOŞ GELDİNİZ” DİYOR

YTB, öğrenim görmek için tercihini Türkiye’den yana kullanan uluslararası öğrencileri Ankara’da buluşturdu. Etkinlikte öğrencilere ülkemizin uluslararası öğrenci hareketliliğine bakış açısı anlatıldı.

Detay
05

Yıldız Dağları'nın eteklerinde oğlak ve kuzu sesleri yankılanıyor

Detay
05

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşitli ülkelere büyükelçi atadı. Suudi Arabistan, Portekiz ve Slovakya dahil birçok ülkenin büyükelçisi değişti.

Detay
05

Asrın felaketinin birinci yılı

Türkiye, geçen yıl şubat ayında "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin acısıyla sarsıldı. 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen deprem nedeniyle ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edildi.

Detay
05

Türkiye'de Vaka sayıları arttı, uzmanlar aileleri uyardı: El hijyenine dikkat

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, özellikle kış aylarında yaygın seyreden gribal enfeksiyonların önlenmesinde anne ve babaların alabileceği önlemlere ilişkin tavsiyelerde bulundu..

Detay
05

Safranbolu safranı, AB'den coğrafi işaret tescili aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Safranbolu safranının Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını bildirdi.

Detay
05

MSB'den Irak ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatlarına ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 25 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Detay
05

Pençe Kilit operasyonundan acı haber: 9 şehit, 4 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerin sayısının 9’a yükseldiğini, yaralı asker sayısının da 4 olduğunu açıkladı.

Detay
05

Bakan Göktaş, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" programında konuştu

Bakan Göktaş, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" programında konuştu: "Amacımız, görme engelli bireylerin topluma katılımlarını sağlamak ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olmak"

Detay
05

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, milli çağrı işaretiyle iletişim kuracak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapacak Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Albay Alper Gezeravcı'nın milli çağrı işaretiyle iletişim kuracağını bildirdi.

Detay
05

Kars'ta Sarıkamış şehitleri anısına meşaleli yürüyüş yapıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile kar altında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Detay
05

ŞEHİTLERİMİZ UĞURLANIYOR RUHLARI ŞAD OLSUN

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 6 asker için tören yapıldı Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 6 asker için Şırnak'ta tören düzenlendi.

Detay
05

ŞEHİTLERİMİZ VAR VATAN SAĞOLSUN VE RUHLARI ŞAD OLSUN

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 6 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Detay
05

ERMENİSTAN ATEŞLE OYNUYOR IĞDIR İLİMİZ TEHLİKE ALTINDA

Maalesef Rusya geliyor! Türkiye'ye sadece 16 kilometre mesafede ve bir ilimiz haritadan silinebilir Türkiye'nin yanıbaşında tam anlamıyla saatli bir bomba olan Metsamor Nükleer Güç Santrali ile ilgili şok edecek bir gelişme yaşandı.

Detay
05

Antalya Çağdaş Türk Müziği Topluluğu’nun “Çerağ-ı Aşk” Konseri Büyüledi

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Müziği, Armoni Müzik Grubu, Aktif Felsefe Müzik Grubu, Çağdaş Bendir Grubu ve Antalya Çağdaş Türk Müziği Topluluğu Koro Şefi Arzu Dede yönetimindeki Antalya Çağdaş Türk Müziği Topluluğu Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda “Çerağ-ı Aşk” adlı muhteşem bir konser gerçekleştirdi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konserin sunuculuğunu Arzu Demir yaptı, konsere sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Şef Arzu Dede yönetiminde Antalya Çağdaş Türk Müziği Topluluğu, salonu dolduran müzikseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Detay