05

FİNALİST YARIŞMACI ÖĞRENCİLERİMİZ ‘İSTİKLAL MARŞI’NI MUHTEŞEM OKUDULAR

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümünde, Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de, ‘İstiklal Marşı’nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması Belçika Finali’ düzenledi.

Detay
05

SCHAERBEEK KARNAVALINDAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Her sene geleneksel olarak düzenlenen 'Schaerbeek Karnavalı' 16 mart günü gerçekleştirildi. 20'yi aşkın gruba mensup çeşitli kültürel giyisilerle Karnaval'da korteje katılan göstericiler oyunları yaptıkları danslarla korteje renk katarak yürüdüler. Meiser'de başlayan yürüyüş Chausse de Helmet'te son buldu. Binlerce kişinin izlediği Karnaval'da çocuklara hediye ve şeker ikram edildi. Kortejde Bakan Bernard Clerfayt ve Cécile Jodogna, Milletvekili Sadık Köksal, Milletvekili Hasan Koyuncu, Schaerbeek belediye meclis üyesi Döne Sönmez vardı.

Detay
05

BİF’İN İFTARINDA ‘GAZZE VE MAZLUM HALKLAR’ GÜNDEMDEYDİ

Mübarek Ramazan ayının girmesiyle birlikte, Belçika’da hizmet veren STK’ların iftar etkinlikleri devam ediyor. Kısa adı BİF olan ‘Belçika İslam Federasyonu’da bu anlamda Brüksel’de Nato yanında bulunan merkezlerinde bir iftar programı düzenledi.

Detay
05

MUSİAD VE SKY&LIVE İFTARINDA SİYASİLER ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ...

Mübarek Ramazan ayının girmesiyle birlikte Belçika’da hizmet veren STK’ların iftar etkinlikleri başladı. Belçika MUSİAD ve Sky&Live’nin ortak organizasyonuyla Saint Josse’de gerçekleştirilen iftar programına adeta siyasetçi yağdı. Düzenlenen İftar programına, Her STK ve her partiden temsilcilerin de dahil olduğu, 200’ü aşkın davetli katıldı.

Detay
05

Brüksel'de işçiler kemer sıkma politikalarını protesto etti

Brüksel'de yaklaşık bin işçi, AB'nin kamu harcamalarını azaltmaya yönelik reformuna karşı "Hiçbir şekilde ödemeyeceğiz" ve "Kemer sıkmaya hayır" yazan pankartlarla protesto düzenledi.

Detay
05

Dünyanın en güçlü pasaportları: Hollanda, Almanya, Belçika ve Fransa kaçıncı sırada?

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında Hollanda, Almanya, Belçika ve Fransa pasaportlarının sıralamasında değişiklik oldu. İşte son liste…

Detay
05

BEL-DOST›TAN MUHTEŞEM BİR KONFERANS «SAĞLIKLI VE AKTİF YAŞLANMA»

Kısa adı Bel-Dost olan ‘Belçika-Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’, Brüksel Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde muhteşem bir bilgi tazelendirme konferansına imza attı.

Detay
05

GENÇ SİYASETÇİ AHMET KOÇ HAYATINI KAYBETTİ

GENÇ SİYASETÇİ AHMET KOÇ HAYATINI KAYBETTİ MERHUME YÜCE ALLAH'TAN RAHMET, SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ.

Detay
05

Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: Gazze'de kesinlikle acil ateşkese ihtiyacımız var

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Gazze'de acil ateşkes çağrısı yaparak iki devletli çözüm temelli müzakereleri başlatacak uluslararası barış konferansına ev sahipliği yapma niyetini bildirdi.

Detay
05

SAİNT JOSSE BELEDİYESİ TÜRKÇE KİTAP OKUMA KAMPANYASI BAŞLADI

Belçika ve Fas toplumlarının Belçika’ya gelişlerinin 60. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Brüksel’in şirin ilçelerinden olan Saint Belediyesi kültürel bir etkinliğe daha imza attı.

Detay
05

'ZAFERİN' RENGİ FİLMİ BRÜKSELİ RENKLENDİRDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi olan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Anadolu’da Türk halkını organize ederek, vatanın kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde, Fenerbahçe Kulübü Yönetim kurulu ve futbolcularının Milli mücadeleye verdikleri katkıları içeren ‘Zaferin Rengi’ adlı filimin Galası ve gösterimi Belçika ve Avrupa’nın Başkenti Brüksel’de gerçekleştirildi.

Detay
05

Türk ve Faslıların Belçika’ya Gelişinin 60. Yılında Uyum Mesajı Verdiler

Üzerinde yaşadığımız güzel Belçika ülkesine ‘Türk ve Faslı’ların gelişinin 60. Yıldönümü etkinlikleri yavaş yavaş start almaya başladı.

Detay
05

Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga "Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir trajedi yaşanıyor"

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir trajedi yaşanıyor ???????? ve olduğumuz yerden tepki göstermeliyiz.

Detay
05

Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga "Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir trajedi yaşanıyor"

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir trajedi yaşanıyor ???????? ve olduğumuz yerden tepki göstermeliyiz.

Detay
05

Belçika'daki Müslümanlardan AİHM'nin helal kesim yasağına tepki

Belçika'daki Müslümanların temsilcisi kuruluşlar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) helal kesim yasağının din özgürlüğünü kısıtlamadığına ilişkin kararına tepki göstererek, itiraz edeceklerini bildirdi.

Detay