05

Diyanete göre Ramazanın ilk iftarı yarın yapılacak

Diyanete göre "On bir ayın sultanı" ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak. Bazı ülkeler ise Hilali gözetleyerek görünmesi halinde oruç tutmaya başlayacaklar.

Detay
05

MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...

Tüm okurlarımızın miraç kandili mübarek olsun...

Detay
05

Uğur Mumcu Suikastın ardındaki sır perdesi 31 yıldır aralanmadı: Tuğla halen çekilmedi

Yazılarıyla, kitaplarıyla karanlık günlere karşı uyaran gazetemizin yazarı Uğur Mumcu; Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun ve Bahriye Üçok’un ardından 24 Ocak 1993’te suikasta kurban gitti. Aradan geçen 31 yılda, suikastın arkasındaki sır perdesi aralanmadı. Dava, yıllarca sürüncemede kaldı.

Detay
05

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ VESİLESİYLE ÖZGÜR MEDYA DEMOKRAT, ZENGİN BİR TÜRKİYE RÜYASININ TEMİNATIDIR/ BTMB Onursal Başkanı Hüseyin Dönmez

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, genellikle gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak, onları yılda bir kez de olsa hatırlamak bağlamında kutlanıyor.

Detay
05

Yeri Gelmişken Yazdım/ Emekli Öğretmen Recep Çırık

43 yıllık aktif öğretmenlik görevimi sırasında Belçika'da Türk toplumu demokratik, sosyal devlet anlayışını ve çağdaş medeniyeti savunan bir kimse olarak sağcı, solcu, yeşil, kırmızı, sari, turuncu tüm görüşlere eşit mesafede durarak toplumumuza yararı dokunan siyasetçilerin göreve gelmesi konusunda azami gayret gösterdim.

Detay
05

BUGÜN 5 ARALIK TÜRK KADINININ SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ TANINMASININ 85. YIL DÖNÜMÜ

Türkiye’de kadınlar siyasal haklarını ilk kez 1930 yılında Eylül ayından Ekim Ayının 20’sine kadar süren Belediye Seçimlerinde kullanılmıştır. Böylece ilk defa İzmir ve İstanbul illerinin bazı belediye meclislerine girmeye başlamıştır.

Detay
05

EĞİTİM EMEKÇİSİ TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ OLAN '24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ' KUTLU OLSUN

Türkiye her yıl olduğu gibi bu yılda 24 Kasım’da öğretmenler günün kutlayacak. Peki Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır." dediği öğretmenler için bugün Türkiye’de hangi haber öne çıktı? Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Vefat eden ve Şehit olan tüm Öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Detay
05

VEFATININ 85. YILINDA DA ATATÜRK'Ü ÖZLEM, SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ...

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılı Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat 9'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.

Detay
05

YTB Başkanı Eren: “Devletimiz tüm kurumlarıyla yurt dışındaki vatandaşlarımızın yanında.”

Fransa’da yaşayan vatandaşlarımız ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, “Devletimiz tüm kurumlarıyla yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik ciddi bir çalışma içerisinde. Yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik çok sayıda projeler yürütüyoruz.” dedi.

Detay
05

Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun

Milli Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimiz nedeniyle, ilan edilen 'Cumhuriyet Bayramı' 100. Yılında da tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerimizde büyük bir coşkuyla kutlanmakta.

Detay
05

Cumhuriyet'in ilanı 100 yıl önce ulusal basında coşkuyla yankılandı

Takvimler 29 Ekim 1923'ü gösterirken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye, Cumhuriyet'in ilanı ile inkılapların peşi sıra geleceği tarihi bir döneme başladı.

Detay
05

SİYASETİN ‘EVRAS YASASIYLA İNANÇ, DÜŞÜNCE VE BİLME KARŞI DAYATMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ. Celil GÜNDOĞDU

Belçika Valonya-Brüksel Federasyon’da okulları için kısa adı EVRAS olan ‘İlişkisel, Duygusal ve Cinsel Yaşam Eğitimi’ rehberine ilişkin dayatmaya yönelik yasanın kabul edilmesi, büyük tepkilere neden olmakta.

Detay
05

Mevlid Kandiliniz mübarek olsun...

Mevlid-i Nebi, Kâinatın Efendisi, İki Cihan Serveri, insanlığın en azizi olan Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) dünyayı teşrif ettiği o mübarek gün, insanlık için bir milat oldu.

Detay
05

KERBELA ERBAİN ZİYARETİMİZDEN NOTLAR… (1) Celil GÜNDOĞDU

Alemlere rahmet olarak gönderilen İslam Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’ın sevgili torunu, İlim kapısı İmam Ali (as), Cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma (s.a)’ın sevgili evlatları Cennet gençlerinin efendisi İmam Hüseyin (a.s) ve Kerbela şehitleri bizler için çok önemli şahsiyetlerdir.

Detay
05

KERBELA’DA DÜZENLENEN 22 MİLYONLUK ‘ERBAİN YÜRÜYÜŞÜ VE KONFERANSI’NDAN DÖNDÜK, İKİ HAFTA SONRA TEKRAR BİRLİKTEYİZ… İZLENİMLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ. Celil Gündoğdu

Alemlere rahmet olarak gönderilen İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.a)’ın sevgili torunu, İmam Ali (as) ve Hz. Fatıma (s.a) evladı Kerbela Kahramanı İmam Hüseyin (as)’ın ve Kerbela Şehitleri’nin şehadetlerinin kırkıncı günü nedeniyle düzenlenen, 23 Milyona yakın Ehlibeyt dostu ve İmam Hüseyin sevdalısı katıldığı bu yılki Erbain yürüyüşüne bizlerde şahit olduk.

Detay