05

'8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ' KUTLU OLSUN

26 - 27 Ağustos 1910'da Danimarka'nın Kopenhag kentinde toplanan 2'nci Enternasyonal'e bağlı Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı'nda Almanya Sosyal Demokrat Partisi delegeleri Clara Zetkin, Kate Duncker'in her yıl 'Kadınlar Günü' düzenlenmesi yönündeki önerisi kabul edildi.

Detay
05

Putin Kur-an'ı eline aldı ve seslendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da diğer bazı ülkelerden farklı olarak Kur’an-ı Kerim'e saygısızlığın suç olduğunu ve Rusya'nın bu yasal kurallara her zaman bağlı kalacağını söyledi.

Detay
05

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrası tüm dünyada başlayan bireysel boykot kitlesel hale geliyor

"İnsanlar bombaları yapanları durduramıyor ama bu finansal sisteme para kazandırmamak için İsrail ürünlerini almıyor. Ben almazsam sen almazsan bu finansal sistem dönmez ve İsrail bir noktada köşeye sıkıştığını hissederek geri adım atar"

Detay
05

Hamas, Uluslararası Adalet Divanının kararından memnun

KUDÜS (AA) - Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) Tel Aviv aleyhinde açılan soykırım davasında aldığı ihtiyati tedbir kararına ilişkin memnuniyetini açıkladı.

Detay
05

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı! Uzayda 14 günde hangi deneyler yapılacak? İlk sözleri "İstikbal göklerdedir" oldu

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna başladı. Alper Gezeravcı'nın da içinde olduğu Dragon kapsülünü taşıyan Falcon 9 roketi, Florida'daki 39A numaralı rampadan 19 Ocak Cuma günü saat 00.49'da fırlatıldı. Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü ise "İstikbal göklerdedir" oldu. Öte yandan merak edilen yolculukla ilgili detaylara da ulaşıldı. 14 gün içinde hangi deneylerin yapılacağı belli oldu. İşte merak edilen yolculuğun tüm ayrıntıları...

Detay
05

İsrail Gazze kentinde hükümete ait kurumların ve onlarca binanın olduğu bölgeyi yıktı

İsrail güçlerinin, Gazze'nin kuzeyindeki Gazze'nin Er-Rimal Mahallesi'nde hükümete ve Hamas'a ait kurumların ve onlarca binanın olduğu bir bölgenin neredeyse tamamını bombalayarak yıktı.

Detay
05

Soykırımcı İsrail’e tepkiler büyüyor

New York'ta binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

Detay
05

BM, Gazze'de çatışmalara "acil ve uzatılmış ara verilmesi" talep edilen karar tasarısını kabul etti

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Gazze'de çatışmalara "acil ve uzatılmış ara verilmesi" talep edilen karar tasarısını kabul etti.

Detay
05

Myanmar’da iç savaş: Onlarca asker Hindistan’a kaçtı

2021'deki darbe sonrası ordu ve silahlı gruplar arasında çatışmaların şiddetlendiği Myanmar'da çok sayıda asker, komşu ülke Hindistan'a sığındı.

Detay
05

ABD’li Yahudiler, kongreyi bastı

ABD Kongresi’nin bulunduğu Capitol Hill binasında İsrail’in ablukası altında olan Gazze Şeridi'nde ateşkes talebiyle eylem düzenlendi. Yüzlerce gösterici, gözaltına alındı.

Detay
05

Vicdanın sesi dünyaya yayılıyor

İsraıl'ın soykırım başlattığı Filistin halkına 'sokak' desteği, Tel Aviv yönetimine açık destek veren ülkelerde de yükseliyor. ABD'de Filistin yanlısı protesto gösterilerinin yapıldığı kent sayısı her geçen gün artıyor. Birçok Amerikalının da Filistin'e destek vermek için yürüyüşlere katıldığı görülüyor.

Detay
05

BÜYÜKELÇİ MUSA'YA, ÇİN'DE "YILIN TANITIM ELÇİSİ ÖDÜLÜ" VERİLDİ

Çin'de yayın yapan Travel and Leisure dergisi, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'ya "Yılın Tanıtım Elçisi Ödülü" verdi.

Detay
05

Merve Dinçel, Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

Milli sporcu Merve Dinçel, Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya elde etti.

Detay
05

Yurt dışında sandıklar kuruldu: İkinci tur için oy verme işlemi başladı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde, ve gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı. Yurt dışı temsilciliklerde 24 Mayıs'a, gümrüklerde ise 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00'ye kadar oy kullanılabilecek.

Detay
05

Sudan'dan tahliye edilen 167 Türk İstanbul'a getirildi

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki süren çatışmalar nedeniyle ülkeden tahliye edilen ve Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya sevk edilen 167 Türk vatandaşı, uçakla İstanbul'a getirildi.

Detay