05

GÜCÜNÜ RABB'İNDEN ALAN KADINLAR VAR... Gülderen GÖKÇE

Detay
05

‘BELÇİKA TÜRK KADINLAR DERNEĞİ’ CUMHURİYETİMİZ 100. YILI VE KURULUŞLARININ 25. YILINI KUTLADI

Belçika Türk toplumunda 25 yıldan beri hizmet veren kısa adı BTKD olan ‘Belçika Türk Kadınlar Derneği’, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve derneklerinin kuruluşunun 25. Yıldönümü nedeniyle, ‘Tervuren/Africa Palace’de bulunan Şato’da görkemli bir kutlama gerçekleştirdi.

Detay
05

‘TURKISH LADY’NIN ORGANİZASYONUNDA ‘AŞÇILAR’ LEZZETLİ YEMEKLERİYLE YARIŞTILAR

Belçika Türk Toplumu’nun ilk Kadın Derneklerinden olan ’Turkish Lady Derneği’ etkinlikler serisine ‘En iyi Aşçılar’ yarışma programını ekledi.

Detay
05

TURKISH LADY’DEN ‘AİLE OLMAK, AİLE KALMAK’ ADLI KONFERANS

Belçika Türk toplumunun ilk kadın sivil toplum kuruluşlarından olan ‘Turkish Lady’ yeni sezonda ilk etkinliğini Brüksel Aktif dernekler Birliği salonunda gerçekleştirdi.

Detay
05

Türk Kadın Dernekleri Entegrasyon programı hakkında bilgi aldılar

Brüksel'deki Flaman Entegrasyon Ajansı BON, Türk kadınlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Detay
05

~~"¹NEW IMAGE COIFFURE"º SAHİBİ KAMURAN DAĞCI MESLEĞİ"ºNİN KIRKINCI YILINI KUTLADI

Belçika Türk Toplumu'nun yakından tanıdığı "˜New İmage Coiffure' sahibi, tecrübeli Uzman Kuaför Kamuran Dağcı mesleği'nin kırkıncı yıldönümünü Brüksel'deki mekanında müşterileri, sevenleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Detay
05

"Gurbetçi ailelerimizde aile içi iletişim sorunu derin problemlere neden oluyor"

Yazar- Aile ve Evlilik Danışmanı, Eğitim Bilimci Nazan Arısoy "Aile içi etkili iletişim" "Gurbetçi ailelerde kimlik oluşturma" konulu seminerleri için davet edildiği Almanya, Belçika ve Hollanda'da edindiği bilgilerin yeni kitabına konu olacağını belirtti.

Detay
05

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ'NÜZ KUTLU OLSUN

Her yıl 8 Mart'ta Dünya Kadınlar Günü "“ International Women's Day veya orijinal adıyla Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanır. '8 Mart Dünya  Emekçi kadınlar Günü'nü kutluyor, kadınlarımıza daha iyi bir yaşam koşulu dileklerimizi yineliyoruz.

Detay
05

Girmeye çekindiği Sultanahmet Camisi'nde Müslümanlıkla tanışan İngiliz, şimdi sosyal medyada İslam'ı anlatıyor

İki sene önce Türkiye gezisi sırasında çekinerek girdiği Sultanahmet Camisi'ndeki atmosfer ile tanıştığı kişilerden etkilenerek, İslam'ı araştırmaya başlayan ve Müslüman olan Rosalie, hayallerinden vazgeçip kendini İslam dinini tanıtmaya adadı.

Detay
05

SAADET AVRUPA "HAYATA DEĞER KATAN GÜZİDE KADINLARA" PLAKET TAKDİM ETTİ

Saadet Avrupa Brüksel Bölge Kadın Kolları ve Saadet Avrupa Anvers Bölge Kadın Kolları'nın "HAYATA DEĞER KATAN KADINLAR" adı ile gerçekleştirdiği plaket töreninde tüm kadınlar adına plaket takdimi yapılan hayata değer katan güzide kadınlar ile basın mensupları bir araya geldi. Öncelikle bu önemli günde, bizlerle beraber olan değerli basın mensuplarına ve plaket alan güzide kadınlar Yurdanur Kalem Kuş, Hanife Tunç, Ayşe Duygun'a teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz"¦

Detay
05

İki çocuk annesi çiçek satarak kızını Oxford Üniversitesi'nde okutuyor

Hatay'da 15 yıldır çiçek satarak evinin geçimini sağlayan iki çocuk annesi Gülseren Bozkurt (57), kızını İngiltere'nin Oxford Üniversitesi'nde okutuyor. Anne Gülseren Bozkurt, '"Sağlıklı sıhhatli olduktan sonra, çalışmak en güzel şeydir" dedi.

Detay
05

Şiddet gördüğü eşinden ayrılan kadın, 3 çocuğunu çorap satarak büyütüyor

~SİVAS'ta şiddet gördüğü eşinden ayrıldıktan sonra hayata tutunmaya çalışan 3 çocuklu Hacer Bozkurt (56), el emeği ile yaptığı lif ve çorap gibi ürünler ile paket şekerleri sokak tezgahında satarak geçimini sağlıyor. Başka bir geliri bulunmayan ve sosyal yardım da almayan Bozkurt, kışın soğuğa rağmen tezgahının başından ayrılmıyor.

Detay
05

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü

~~"Kadınlara yönelik şiddetin dünya çapında tahmini oranının yaklaşık %25-%50 arası olduğunu biliyor muydunuz?"

Detay
05

LR Health& Beauty Belçika Temsilciliği 'Mini Kokteyl' ile Ürünlerini Tanıttı

~~Sağlık destek ve kişisel bakım ürünleri üreten ve bu ürünleri network marketing (ağ pazarlama) yöntemiyle müşterilerine ulaştıran, 35 yıllık ve 28 ülkede aktif bir Alman firması olan LR Health& Beauty Firmasının Belçika temsilcileri, MimoZA Ekip 26 Eylül 2020 Cumartesi günü Brüksel'de Sağlıklı Yaşam Koçu Özge Bodur'un muayenehanesinde sağlıklı yaşama destek olmak adına, bir kokteyl eşliğinde misafirleri ile biraraya geldiler.

Detay
05

~~İYİLİK KAPISI "˜ZEHRA ANA' DERNEĞİ / Celil Gündoğdu

İki haftalık güzel ülkemizde son durağımız İstanbul Halkalı idi. Çok anlamlı anılarımın olduğu yeri 20 yıldan sonra, ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadım. Burada hem Zeynebiye Camiini, hem de "˜Zehra Ana' yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, bilgiler aldık.

Detay