GÖNÜLLERİN ŞEFİ YANSENNE RUHUN ŞAD OLSUN/Celil Gündoğdu

Hani bazı gönül adamları olur ya, Yansenne’de işte o gönül adamlarından birisiydi. Onun için onbinler sevgi, saygı ve rahmet dilekleriyle onu uğurlandı.

Sayın okurlar,

Hepimizin yaşamında etki eden olaylar olmuştur. Ölüm yokoluş her zaman üzücü olmakta.

Ancak beşeriyetin farzı olan ölümü tüm canlılar tadacaktır. Bu bir geçek. ‘Yaşam hayal, ölüm gerçek’ dememişler boşuna…

Ölümün gerçek olduğunu yokoluşun birgün bizleri de bulacağını bildiğimiz halde yaşamımızda iz bırakan insanların zamansız ölümleri ister istemez dostlarda üzüntü ve şok yaratıyor.

Bilindiği gibi 53 yaşındaki  polis şefi David Yansenne,  7 Ağustos’ ta  Fransa’nın Kuzey Duinkerke  bölgesinde yelkenli ile yaptığı kaza sonucu 15 Ağustos’ta  hayatını kaybetmişti.

Bu üzücü haberin basına yansımasıyla Brüksel Evere, Saint Josse ve Schaerbeek semtlerinde yaşayan tüm insanlar şok oldu. Bu bölgelerde yaşayan Türklerinde şefi olan David Yansenne’nin ölüm haberi onu seven Türk kökenli Belçikalı vatandaşlarıda son derece üzülmüşlerdi.

Ben onu Belçika’ya geldiğim 2001 yıllarından itibaren tanımıştım. Gazetecilik mesleğimiz gereği onu olay ve etkinliklerde sık sık görmek mümkün oluyordu.

Çok sıcak kanlı, babacan tavırları, müşfik yapısı insani davranışlarıyla yalnız Belçika’lıların değil, Belçika’da yaşayan göçmen kökenli diyebileceğimiz tüm uluslara mensup insanlar tarafından çok seviliyor ve sayılıyordu.

Hizmete olan aşkı, insani diyalogları, ‘Aynasız diye ifade edilen’ polis tiplemesinden öte, O her zamanki tebessümüyle sıcakkanlı bir Şefti.

O mesleğini hakkıyla ifade eden nadir amirlerdendi. Sorumluluk alanı olan bölgedeki tüm insanların can ve mal güvenliğini en güzel bir şekilde sağlamak için gece gündüz koşan bir amirdi. Üç karakolun bir arada bulunduğu sorumluluk alanındaki diğer polis amir ve memurlarıyla ilgili insani tavırları onu hep saygın kılıyordu.

O maaşla görevini yapan bir memur ötesinde, insani tavırlarıyla dokuduğu güzel ahlak ve davranışlarıyla tüm gönüllerin Şefiydi. Bu nedenle o çok anılıyor ve insanlar onun yokluğuna çok üzülüyorlar.

Hani bazı gönül adamları olur ya, Yansenne’de işte o gönül adamlarından birisiydi. Onun için onbinler sevgi, saygı ve rahmet dilekleriyle onu uğurlandı.

Dün yapılan ‘Anma Töreni’nde en üst düzey temsilcisinden halkın en alt tabakasına kadar tüm insanların bir araya geldi. Onun anma programına şahit oldum. Afrika’dan Asya’ya, Avrupa’dan, Latin Amerika ve Ortadoğu’ya mensup yüzlerce insan ailesi ile birlikte Yansenne’i anıp, onun için gözyaşı döktüler.

Toplumda insani davranışlarıyla büyük izler bırakan insanlar için ‘gönül adamı’ ifadesi kullanılır bizim kültürde. Bize göre O büyük bir gönül adamıydı. Kimse ondan incinmedi ve kimseyi de incitmemek için büyük özen gösteriyordu…

Tüm dinlere, inançlara ve ırklara mensup insanların birlikte üzülüp, birlikte uğurladığı merhum Yansenne, ektiğin güzelliklerinden, yeşeren sevgi ve saygı nedeniyle bu kadar samimi dostlar edindin.

Merhum Yansenne,

Senin huzur ve barış çiçeklerinden oluşturduğun Evere, Saint Josse ve Schaerbeek bahçelerinde yaşayan halk, Seni ve hizmetlerini güzelliklerle yad edeceklerdir.

Ruhun şad, Mekanın Cennet olsun güzel şef...