AKP TEMSİLCİLİĞİ BÜYÜKELÇİLİK Mİ?

Yeni Türkiye yöneticileri Büyükelçilikleri ve Başkonsoloslukları devre dışı mı bırakıyor?. Devletin Bakanları Belçika Sivil Toplum Kuruluşlarıyla neden Büyükelçilik salonlarında değil de, UETD veya AKP temsilcilik binalarında toplantı yaparlar? Kendilerini AKP bakanı mı, yoksa devlet bakanı mı olarak hissediyorlar.

Yeni Türkiye yöneticileri Büyükelçilikleri ve Başkonsoloslukları devre dışı mı bırakıyor?.

Devletin Bakanları Belçika Sivil Toplum Kuruluşlarıyla neden Büyükelçilik salonlarında değil de, UETD veya AKP temsilcilik binalarında toplantı yaparlar? Kendilerini AKP bakanı mı, yoksa devlet bakanı mı olarak hissediyorlar. Devlet bakanlarıysa neden bir parti merkezinde toplantı yaparlar, bu siyasi bakımdan etik mi?

Yaklaşık bir ay içerisinde 4 bakan geldi, bunlar Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizim Bakanı Sayın Ömer Çelik ve en son Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'dur. 

Gelen tüm bakanlar Belçika'da ya UETD'yi, yada AKP temsilcilik binasını ziyaret ederek, Sivil Toplum kuruluş temsilcileriyle  Büyükelçilik salonlarında yaptıkları görüşmeleri, bu merkezlerde yapmaya başladılar.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun AK Parti Brüksel Temsilciliği ziyareti ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile yaptığı toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Anvers Başkonsolosu M.Kemalettin Eruygur, Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy, Büyükelçilik Danışmanı Ozan Ceyhun, Brüksel Bölge milletvekilleri Mahinur Özdemir, Şevket Temiz, Hasan Koyuncu, Yunusemre Türk Kültür Merkezi Müdürü Rahmi Göktaş, TOBB Brüksel Temsilcisi Bülent Bilgiç, İKV Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray, Uetd Belçika Başkanı Basir Hamarat, İHH Belçika Başkanı Ali Koç, Erenler Derneği Başkanı Halil Şahbaz, Eyad Başkanı Metin Edeer, Turkseunie Gent şube temsilcisi Şaban Gök, Yardım Elleri Derneğin'den Bekir Güneş ve Basın mensupları katıldılar. Bu tür toplantılarla bu iki kurumu meşrulaştırma çabaları devam ediyor Sanırsam seçimlere kadar da büyük bir hızla devam edecektir.

Yalnız bu iki kurum mu Belçikalı Türkleri temsil ediyor. Bakanlar önceki zamanlarda olduğu gibi özellikle kendilerine yakın STK'larla neden UETD veya AKP temsilcilik binalarında basına kapalı görüşürler? Bu bakanlar neden hep UETD ve AKP' temsilciliklerine giderler? Burada bu toplumun her kesiminden üst çatı konumunda BTF, Diyanet Vakfı, BİF, Erenler Derneği, BADD, Alevi Dernekleri, Çağdaş Dernekler var buralara neden gitmezler?

Bu bakanlar neden bir defada CHP Birliği Belçika'yı, Saadet Partisi'nin BTF'yonunun temsilciliklerini ziyaret ederek, buralarda da STK'larla görüşmezler.

Sayın Bakanların bu davranışları Belçika Türk Toplumunu ayrıştırmadan öteye gitmez. Bakanlar tüm halkı temsil ederler, Buradaki UETD ve AKP Belçikalı Türklerin tek temsilcileri değildir.

Bu toplantı öncesi Bakanın bir gazeteci arkadaşımızı azarlaması basın müşaviri olduğunu söyleyen kişinin meslekdaşımıza saygısızca davranması asla kabul edilemez.

Burası Türkiye değildir. Türkiye'de basın mensuplarına yönelik davranış biçimlerini burada arkadaşlarımıza uygulamaya kalkanlar yanlış davranışlar içerisindeler. Burada hizmet veren basın mensupları sizlerin aile resimlerinizi çekmek için hizmet vermiyorlar.

Basın mensuplarına kapalı görüşmeler yapılacaksa basın mensubu arkadaşlarımızı davet etmenize gerek yok. Basın mensubu arkadaşlarımızın bir kısmı kilometrelerce öteden gelmekteler. madem basın mensuplarına soru sordurulmayacaksa neden basın mensupları davet ediliyor? anlamış değiliz.

Bu toplantı sivil toplum kuruluş temsilcilerini ilgilendiriyorsa siyasilerin orada ne işi var? Onlar siyasi partilerini mi, sivil toplum kuruluşlarını mı temsilen oradalar. Bakanlar yurt dışında devleti temsil etmekteler. Doğal olarak bakanlar toplumun tüm kesimine aynı eşitlikte davranmalılar. 

Bakanlarımızın yanından doğal olarak ayrılmayan resmi temsilcilerimizi Türkiye Anamuhalefet Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in Belçika'daki ziyaretlerinde yanlarında göremedik.

Resmi kurumlarımız Hükümet ve Muhalefet'te bulunan tüm siyasi temsilcilere aynı eşitlikte davranmaları gerekmez mi?

Bizler iktidarıyla muhalefetiyle tüm insanlarımızı birliğimizin teminatı olarak görmek istediğimizden bu endişelerimizi dile getiriyoruz. Ayırıcı davranışların birliğe katkıda bulunamayacağını hepimiz idrak etmekteyiz.

Saygılarımla