8 GÖNÜLLÜ ANNE SEZONUN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

8 Gönüllü Anne Derneği,  geçtiğimiz hafta Brüksel La Fantasia Restoranda  yaptığı değerlendirme toplantısı ile sezonu kapattı. 8 Gönüllü Anne Derneği,  geçtiğimiz hafta Brüksel La Fantasia Restoranda yaptığı değerlendirme toplantısı ile sezonu kapattı.

8 Gönüllü Anne Derneği,  geçtiğimiz hafta Brüksel La Fantasia Restoranda yaptığı değerlendirme toplantısı ile sezonu kapattı.

Van’ın Başkale İlçesi Albayrak Köyü’nden gelen bir yardım çağrısı üzerine 27 Nisan 2014 Yılında kurulan 8 Gönüllü Anne Derneği,  1 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdiği yardım çalışmalarını değerlendirdi.  

Başta Van’ın Başkale İlçesi Albayrak Köyü İlkokulu’nun ana sınıfını maddi yardımları ile donatan 8 Gönüllü Anne Derneği,  kuruluşundan yaklaşık 1 ay sonra meydana gelen Soma maden kazasında yakınlarını kaybeden 11 aileye de  para yardımı gerçekleştirdi.

Son olarak ise 14 Mayıs’ta Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Avcılar Şubesi aracılığıyla 2 kız çocuğunun 12 yaşından itibaren 10 yıllık eğitim masraflarını karşıladı.

Yaz mevsiminin  başlaması ile sezonu kapatan  8 Gönüllü Anne Derneği Aralık ayı itibariyle de kamuoyuna açık bir toplantı 
ile  hem gerçekleştirmiş oldukları hem de  planladıkları çalışmalarını anlatacaklar.  

8 Gönüllü Anne, bu toplantı vesilesiyle yaptığı açıklamada, kendilerine bugüne kadar gerek sponsor olarak gerekse etkinliklerine katılımcı olarak verdikleri destekten dolayı 
tüm yardımseverlere teşekkür ettiler.

Zülbiye Ayaz,  Sevim Çatal, Ayten Kapılar, Döne Sönmez, Naciye Dumanoğlu ve Meryem Arıkan’dan oluşan 8 Gönüllü Anne’ler ayrıca 
“aramızdan ayrılan yol arakadaşlarımıza da bugüne kadar yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.

8 Gönüllü Anneler, yaptıkları yardım çalışmaları ile ilgili duygularını da paylaştılar:   

Zülbiye Ayaz: "14 Mayıs 2015 Perşembe günü hayatım boyumca hiç unutmadan, yüzümde tatlı bir tebessümle hatırlayacağım yegane günlerden biri olarak hatırımda kalacak." 

Sevim Çatal: "Bugüne kadar hep istediğim şey; bir yoksul çocuğun elinden tutup okutmaktı. 8 Gönülllü Anne ve çalışmalarımıza destek verenler sayesinde buna ulaştığım için çok mutluyum."  

Ayten Kapılar: "33 Senedir eğitimciyim. O 2 kız çocuğunu okutmak benim için mesleki kariyerimin jübilesi gibi oldu."

Döne Sönmez: "Türkan Saylan, 100 bin çocuğa yardım hedefi koymuş kendisine. Bizler de bu hedefe ulaşmada bir katkı yaptığımız için kendimi çok mutlu hissettim." 

Naciye Dumanoğlu: "Hayatımızda ufak tefek yardımları mutlaka yapıyoruz ama ÇYDD ile gerçekleştirdiğimiz yardım, en yoğun duygular taşıdığım yardım oldu."

Meryem Arıkan: "Okutulamamanın eksikliğini hep hisseden bir bayan olarak o 2 kız çocuğunun eğitimine katkıda bulunmak bana ayrı bir mutluluk verdi."