CDH'DA YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR. SEYDİ SAĞ'DA PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

CdH Partisi’nin Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir’i partiden ihraç etmesine tepki gösteren CdH’da Meclis Üyesi olarak Saint Josse’de görev yapan Alperen Mustafa Özdemir, Cevdet Yıldız’dan sonra Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Seydi Sağ’da partisinden istifa etti.

CdH partisi 1915 olaylarını (Sözde Soykırımı) tanımadığı gerekçesiyle yetkili kurullarının kararıyla Partisi’nin Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir’i partiden ihraç etti. CdH’da Meclis Üyesi olarak Saint Josse’de görev yapan Alperen Mustafa Özdemir, Cevdet Yıldız’dan sonra Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Seydi Sağ’da partisinden istifa etti.

Partisinden istifa eden Seydi Sağ’ın gönderdiği basın bildirisini sizlerle paylaşıyoruz.

Belçika’nin 6. Büyük Belediyesi olan Schaerbeek’te meclis üyesi olarak cdH etik komitesi tarafından Brüksel Milletvekili ve Schaerbeek cdH grup başkanı Mahinur Özdemir’in partiden ihracı ile duydugum şaşkınlığı ve rahatsızlığı belirtmek isterim. 
Bu şaşkınlık cdH Schaerbeek teskilatında da yaşanmış ve bu olay üzerine teşkilat acil bir şekilde 01/06/2015 tarihinde olağanüstü toplantı gerçekleştirmiştir. Teşkilatın tek milletvekilinin bu ani ihraç kararının açık ve net olmaması nedeniyle, cdH partisinden ve Başkan’ından bir açıklama istemiştir. 

Mahinur Özdemir partideki görevi süresince partisine sadık, sevilen ve aktif bir milletvekili ve Belediye meclis üyesi olmasının alti çizilmiştir.

Bir aydır süren bu olayları objektif bir bakış açısıyla anlayabilmek için ve kendim mantıklı bir sonuca varabilmek için cdH parti Başkan’ına 15 Haziran 2015 tarihinde aşağıdaki soruları içeren bir mektup gönderdim : 

- Parti tarihinde görülmemiş böyle bir ihracın bu denli acil ve hızlı olma nedeni nedir ?

- Neden sadece Mahinur Özdemir ?

-Başkan Lutgen, Özdemir’in imzalamışs olduğu etik belgesi’nin, Ermeni soykırımını kapsadığını iddia ediyorsa, neden  ek bir belge imzalatma gereği duymuştur ?

- Partinin tüzüğünde yar alan tüm ihraç prosedürlerinin uygulandığını onaylayabilecek ve garantisini verecek biri var mıdır?

- Mahinur’un etik komitesi tarafından yargılanmasına neden olan büyük suç nedir ?- Yazılı bir tebligat almış mıdır ? 

- Etik komitesinin kararıi neden bu kadar hızlı olmuştur?- Ihraç kararı, Schaerbeek teşkilatına haber edildi mi?

- Schaerbeek teşkilatının ve Beldiye’deki iktidarın menfaatleri göz önünde bulunduruldu mu ? 

- Başkan, Parti tüzügündeki hangi maddeye dayanarak Özdemir’in itirazının önceden kabul edilmeyeceği kararını almıştır ? (RTBF kanalındaki açıklamarı). Özellikle bu nokta çok şaşkınlık vericidir. 

- Schaerbeek teskilati Başkan Lutgen’e üç kişiden oluşan bir delegasyon ile görüşme teklifi etmiş ve bir mektup gönderme kararı almıştır. Bugüne kadar bu görüşme hâlâ gerçekleşmemiştir. Bu olayı açıklığa kavuşturma isteksizliğin nedeni nedir ?

Bugün, ne Başkan Lutgen tarafından, ne de Parti tarafından yönelttiğim soruların hiçbirine cevap alamadım. Oysa Başkan Mahinur’a tepki vermekte gecikmemişti. Soruların cevapsız kalması tereddütlerimi artırmıştır ve Mahinur’un ihracında karanlık nedenler olduğu kanaatindeyim. 

Başkanın Schaerbeek delegasyonuna randevu dahi vermemesinden dolayı ayrıca müteessirim. Bu davranış, Başkan’ın teskilatina kulak aşmadığının göstergesidir. Halbuki teşkilat tarafından seçilen üç temsilci, Başkan’ın bizzat tanıdığı ve değer verdiği sahsiyetlerden oluşuyordu.

Teşkilatın geleceği için ve ihracın nedenlerini anlamak için, aklı selim ve yapıcı bir girişimle ilerlemek isteyen bu insanlara yapılmış bir saygısızlıktır. 

Bu rahatsızlıklardan ve belirsizliklerden dolayı, cdH Belediye meclis üyelik ve yeni Schaerbeek grup başkanlık görevimi huzur içinde ifa edemeyeciğimi belirtmek isterim. cdH partisiyle olan ilişkilerime mesafe koyma kararı almış bulunuyorum.

23 Haziran 2015 Salı günü saat 18 :30’da gerçekleşecek olan Belediye meclis toplantısında cdH sırasında yer almayacığımı bildiririm. 

Dolayısıyla cdH partisini Mecliste savunacak bir Meclis üyesi olmayacaktır.  Saygılarımla 
                                                        Seydi Sağ