AB VE BELÇİKANIN BAŞKENTİN’DE ATATÜRK ANLATILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün bilinmeyen yönleri üzerinde yıllardır araştırma yapan ve bu konuda uzmanlaşan  Araştırmacı Yazar İknur Güntürkün Kalıpçı, Brüksel’de “Mustafa Kemal Atatürk Kimdir ?” başlıklı muhteşem bir konferans verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün bilinmeyen yönleri üzerinde yıllardır araştırma yapan ve bu konuda uzmanlaşan  Araştırmacı Yazar İknur Güntürkün Kalıpçı, Brüksel’de “Mustafa Kemal Atatürk Kimdir ?” başlıklı muhteşem bir konferans verdi.

Belçika’da Atatürk’ün yaşamı ve düşüncelerini tanıtan ve anlatan kısa adı (ADD) olan Atatürk Düşünce Derneği tarafından AKM salonunda ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansa ilgi hayli büyüktü.

Şehitlere saygı duruşu ve ADD Başkanı Mehmet Öztürk ve Genel Sekreter Gürsel Kum’un « Hoşgeldiniz ve selamlama konuşmalarıyla program start aldı.

Gürsel Kum Konuşmacı Araştırmacı Yazar İknur Güntürkün Kalıpçı’ya teşekkür ederek, « ileriki dönemlerde bu konferans serisinin artarak devam edeceğini içlerinde « Meral Akşener, Osman Pamukoğulları » gibi bir çok ismi sizlerle buluşturacağız » dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından Schaerbeek Belediye Başkan yardımcısı Sait Köse bir selamlama konuşması yaptı.

KÖSE: “DİK DURABİLİYORSAM, BUNU ATATÜRK’E BORÇLUYUM”

Başkan Yardımcısı Köse, « Belçika doğumlu olduğunu ve Belçika’da eğitim gördüğünü » belirterek, « Atatürk İlke ve İnkilaplarını okumadım. Bu bana öğretilmedi ama ben Atatürkçüyüm ve bunu saklamıyorum. Elhamdülillah Müslümanım, Elhamdülillah Atatürkçüyüm, Elhamdülillah Türküm ve bir de Fenerbahçeliyim.

Bunu hiç saklamayı gerek duymuyorum. Bu belediyede 15 yıldır belediye başkan yardımcılığı görevini yapıyorum. Belçika Kralı, Belçikalı bakanlarla ve Belçikalı siyasetçilerle aynı masaya, gururla, hiç rahatsız olmadan, dik durabiliyorsam, ben bunu Atatürk’e borçluyum » diye konuştu. Kösenin sözleri alkışlarla karşılandı.

ADD Başkanı Mehmet Öztürk ve Genel Sekreter Gürsel Kum’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Konferansa, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, TOSED Başkanı Yaşar Tümbaş, ÇDF Koordinatörü, Okyay Karataş, CHP Belçika Birliği Başkan Yardımcısı İsmet Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gold FM Müdürü Bahadır Yılmaz, ‘Esen kalın programının yapımcısı Sedat Gökçe, MONS ADD Yönetim Kurulu üyeleri, ADD Yönetim kurulu üyelerinden Müzeyyen Renda, Mine Renda ve Belçika genelinde çok sayıda ‘Atatürkçü Düşünceye sahip dinleyici katıldı.

KALIPÇI : « ATATÜRK, BATILI VE DOĞULU KOMUTAN VE SİYASETÇİLERİN HAYRAN OLDUĞU BİR LİDERDİ»

Araştırmacı Yazar İknur Güntürkün Kalıpçı, « Atatürk kimdir ? » adlı bir saati aşkın sunumunu akıcı ve çok güzel bir anlatımla sundu.

Kalıpçı, dönemin lideri arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün 21. Yüzyılın gelmiş ve geçmiş tek lideri olduğunu söyleyerek « Diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken, o hala halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla, sevgisiyle, saygısıyla hala yaşayabilen dünyadaki tek liderdir » şeklinde konuştu.

Muhteşem performansıyla, duygu ve içten gelen güzel hitabetiyle bir konferans sunumu yapan Güntürkün Kalıpçı, ‘Klasik düşüncelerin aksine sizlere bilinmeyen Atatürk’ü anlatacağım’ diyerek, « Mustafa Kemal Atatürk döneminin liderleri içerisinden 21.yüzyıla geçebilen tek lider olarak tarihe geçti. Diğer liderler kendi halkları tarafından yok edilmenin acısını yaşamışken, o hala halkının ve dünyanın nabzında en büyük canlılığıyla, sevgisiyle, saygısıyla hala yaşayabilen dünyadaki tek liderdir. Önemli olan da sanırım, yaşarken ölmek değil, öldükten sonra da bu kadar uzun süre canlı kalabilmeyi başarmak değil midir?” dedi.

Atatürk’ün sürekli olarak devlet adamı ya da askeri yanıyla tanındığını dile getiren Kalıpçı, tarihten verdiği örneklerle Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini davetlilerle paylaştı. İlknur Güntürkün Kalıpçı, Atatürk’ün en büyük düşmanında bile saygı uyandıran kişiliğini şu cümlelerle ifade etti; “Yunan Başkomutanı Trikopis hiçbir zorlama olmadan, hiçbir baskı olmadan her Cumhuriyet Bayramı’nda Atina’daki Türk Büyükelçiliği’ne gidiyor. Atatürk’ün resminin önüne geçiyor ve saygı duruşunda bulunuyor. Böyle bir saygıyı en büyük düşmanında uyandırabilen bir Mustafa Kemal. Yıl 1938, General McArthur’un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der: ‘Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal’i görmek için neler vermezdim’. Yıl 1938. Bir İranlı şair Tahran gazetesine Atatürk’ün ölümü üzerine bir şiir yazar. Diyor ki; ‘Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir. Atatürk insanüstü değil ‘Tam bir insandı’ » dedi.

Zaman zaman duygulu anlarında yaşandığı konferans’ta Bayan Kalıpçı, Atatürk’ün espri anlayışını ve yaşamında yaptığı espirileride anlatarak, dinleyicilere tebessümlü anlar yaşattı.

Konferans sonrası hatıra görüntülerle Konferans sona erdi.