CHP BUGÜN KURULTAY YAPIYOR. Kurultay öncesi Anıtkabir’e!

CHP'liler bugün başlayacak kurultay öncesi Anıtkabir'de bir araya gelip Ata'nın huzuruna çıkacak.

CHP'liler bugün başlayacak kurultay öncesi Anıtkabir'de bir araya gelip Ata'nın huzuruna çıkacak.

CHP PM üyeleri, YDK üyeleri, milletvekilleri ve bir grup partili CHP’nin 16-17 Ocak tarihlerinden gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultayı öncesi yarın saat 09:30′da Anıtkabir’e Atatürk’ün huzuruna çıkacak.

CHP, 2 genel başkan adayı, 500 Parti Meclisi adayı ile kongreye gidiyor.

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı bu haftasonu Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak. Kurultay iki gün sürecek; ilk gün genel başkan seçimi yapılacak. Kurultayın ikinci gün ise 60 kişilik Parti Meclisi üyeleri belirlenecek.

Genel Başkanlık için kurultayda iki isim karşı karşıya gelecek. Mevcut Genel Başkan ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına, yine bir İzmir milletvekili, Mustafa Balbay çıkacak. Başkanlık yarışına girmek isteyenlerin, 120′den fazla delegenin imzasını divan başkanlığına sunmasının gerektiği CHP’de kurultaya saatler kala Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski CHP Milletvekili Umut Oran ise “aday olmayacaklarını” açıkladı.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Bugüne kadar 18′i olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştiren CHP’de, 35′inci Olağan Kurultay için hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı. Kongrelerini 940 ilçe ve 81 ilde tamamlayan CHP’de, İstanbul’da Cemal Canpolat, İzmir’de eski Parti Meclisi (PM) üyesi Alaattin Yüksel, Ankara’da da mevcut başkan Adnan Keskin il başkanlığına seçildi. Kongrelerde, genel başkan ve PM üyelerini seçecek bin 100 kurultay delegesi de belirlendi. CHP’de milletvekilleri ve milletvekili olmayan PM üyeleri de doğal delege sayılıyor.

60 KOLTUK, 500′E YAKIN ADAY

Kurultay’da en büyük yarış Parti Meclisi için yaşanacak. Kılıçdaroğlu’nun, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM’de önemli değişikliklere imza atacağı ifade ediliyor. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun, 10 isim hariç 60 kişilik PM’nin tamamını değiştirmeyi düşündüğü konuşuluyor. Yönetime aday olan isimlerin PM’ye girebilmesi için 300’e yakın oy almasının yeterli olduğu belirtiliyor. Adaylık başvuruları kurultay salonunda yapılacak. Eski yeni milletvekillerinin yanı sıra belediyelerden, örgütlerden çok sayıda adayın çıkması bekleniyor.

DEMOKRASİ, DEĞİŞİM, KARDEŞLİK….

Kurultayda ‘Demokrasi, değişim ve kardeşlik’ vurgusu yapılacak, ‘Birlik, özgürlük’ temalı afişler yer alacak. Salona Mustafa Kemal Atatürk’ün ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun posterleri asılacak.

900 BASIN MENSUBU İZLEYECEK

Salonun dizaynı, partililere dağıtılacak kumanya, ses ve ışık sistemi gibi hazırlıklar da tamamlanırken, kurultaya, siyasi parti temsilcileri ve meslek odaları ile bazı sürpriz isimler de davet edildi. Kurultay için 900 civarında basın mensubu akredite oldu.