BELÇİKA DIŞİŞLERİ BAKANI BETİAD’LI 450 İŞADAMINI BAKANLIK KONUTUNDA AĞIRLADI

Kısa adı BETİAD olan ‘Belçika Aktif Girişimciler Federasyonu’na üye 450’ye yakın işadamını Dışişleri bakanlığı Egmont Sarayı’ ında ağırladı.

Kısa adı BETİAD olan ‘Belçika Aktif Girişimciler Federasyonu’na üye 450’ye yakın işadamını Dışişleri bakanlığı Egmont Sarayı’ ında ağırladı.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders’in davetlileri arasında onur konuğu olarak Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker’de vardı.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, yaptığı konuşmada « BETİAD üyelerini ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek »,  Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’e cazip iş tekliflerinde bulundu. “Belçika ürünlerini dünyaya tanıtmak için Ülker ile beraber çalışabiliriz” diyerek, Ülker’i bünyesindeki Belçika markalarını tanıtmak üzere Belçika devletinin düzenleyeceği yurtdışı ekonomik misyonlara davet ettiğin» altını çizdi.

Belçika’nın genelinden 750 girişimci ğyesi bulunan BETİAD, Dışişleri Bakanlığı konutu Egmont Sarayı’nda üyelerini yönelik dış ticareti teşvik amaçlı “Sınırlar Ötesi Ticaret”  (Business Beyond Borders) konulu program düzenledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Türkiye’den Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ve Belçika’dan da dolgu macunları üretici Soudal’ın ihracat müdürü Bart Lambrechts firmalarının yerellikten uluslararası bir şirkete dönüşüm maceralarını anlattılar.

Programa ev sahipliği yapan Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Egmont Sarayı’nın ihtişamlı Avrupa salonunda 400’den fazla girişimciye hitap etti. Reynders konuşmasında Türkiye ile Belçika arasındaki çok boyutlu ilişkilere dikkat çekerek, “Türkiye, Belçika’nın çok önemli bir ticaret ortağıdır” dedi. Türkiye ile iyi ilişkilerim sadece ticaretle sınırlı olmadığının altını çizen Reynders, Suriye’deki iç savaştan kaynaklanan uluslararası güvenlik konusunda Türkiye ile yakın temasta olduklarını belirtti.

Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği hakkında da konuşan Dışişleri Bakanı, Belçika’nın en başından beri Türkiye ile müzakerelerin devam etmesi taraftarı olduğunu vurguladı. “Müzakereler bundan bir kaç sene önce bir takım ülkelerin muhalefeti sebebiyle tıkanmıştı. Müzakerelerin şimdi yeniden canlanması iyi bir gelişme. Belçika her zaman anlaşmaya mutabık kalınması ve müzakerelerin devam etmesi taraftarı olmuştur.” diyen Reynders, Belçika’nın Türkiye’nin AB üyeliğine olumlu baktığını ifade etti.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker’in sunumuna da atıfta bulunan Reynders, “Anladığım kadarıyla dünyanın bir çok yerinde temsilciliği bulunan global bir şirketsiniz. Neden Brüksel’de bir şirket merkeziniz olmasın?” diyerek Ülker’i Belçika’daki yatırımlarını arttırmaya davet etti. Ülker’in, satın aldığı Belçika markası Godiva çikolataları ve Delacre bisküvilerine dünya markası haline getirme hedefini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Reynders, “ Ortak çalışma imkanından dolayı çok gurur duyuyorum, belki Belçika’yı bir ölçüde dünyada temsil edebilirsiniz.” dedi.

Ayrıca Ülker’i bu sene Prenses Astrid öncülüğünde Endonezya ve Texas’a düzenlenecek ekonomik misyonlara davet eden Reynders, “Bu ziyaretlerde Ülker, Belçika markalarını temsil edebilir. Bu yurtdışı misyonlarına sizi davet etmekten memnuniyet duyarım.” dedi.

Programda BETİAD adına Murat Güngör Bakan Reynders’e bir vazo, İşadamı Ali Ülker Bakan’a Godiva Çikolatası, Bakan’da Ali Ülker’e el işi bir halı takdim etti.

Toplantı orkestra eşliğindeki resital ve akabinde kokteyl ile son buldu.