Ankara’da büyük patlama!

Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2'si saldırgan 34 kişi öldü 125 kişi yaralandı.

Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2'si saldırgan 34 kişi öldü 125 kişi yaralandı.

Ankara’daki patlama Kızılay’da bombalı araçla gerçekleştirildi.Gar ve Merasim Sokak patlamalarının ardından bu kez de Kızılay’da düzenlenen bombalı saldırıda 2′si saldırgan 34 kişi yaşamını yitirdi.

Kamil Elibol-Ali Ekber Ertürk-Asuman Aranca-Ali Erdoğan-Deniz Ayhan-Zekeriya Albayrak-Yavuz Alatan-Zeynep Gürcanlı/ANKARA

FOTO:SÖZCü- Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

263 numaralı Kızılay-Etlik otobüsü ve 284 Kızılay-Esertepe otobüsünün yanında bombalı bir araç ile meydana gelen patlamada ilk açıklamalara göre 34 kişi öldü, 19′u ağır 125 kişi de yaralandı. Ölenlerin büyük bölümünün, belediye otobüsündeki yolcular olduğu bildirildi.

TNT DESTEKLİ PATLAYICI

TNT destekli en az 50 kilo patlayıcı madde ile gerçekleştirildiği bildirilen saldırının, 17 Şubat’ta Merasim sokakta meydana gelen olayla benzerlik taşıması da dikkat çekti.

Her olaydan sonra olduğu gibi bu kez de patlamadan 45 dakika sonra yayın yasağı getirildi. Olaya 4 savcı el koydu ve araştırmalara başlandı. Saldırının PKK ve bağlantılı terör örgütlerince gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Olayın Yüksekova operasyonunun başladığı güne denk gelmesi de dikkat çekti.

METRO-OTOBÜS-ANKARAY DURAKLARI

Patlama, Kızılay’da saat 18.41’de Atatürk Bulvarı, TBMM ve Yargıtay’a yakın bir bölgede meydana geldi. Bomba yüklü bir spor araç, 284 numaralı Kızılay-Esertepe seferini yapan belediye otobüsüne çarparak büyük bir gürültü ile infilak etti. Otobüs hurda haline gelirken içindeki yolculardan büyük bölümü hayatını kaybetti. Patlama sesi, şiddeti nedeniyle Ankara’nın birçok bölgesinden duyuldu.

Patlama, Ankara’nın göbeği konumunda olan Kızılay Meydanı’nda Güven Park’ın olduğu noktadaki otobüs duraklarında meydana geldi. Bu nokta, otobüs, minibüs ve Ankaray ve Metro istasyonları bölgesinde olması nedeniyle Ankara’nın kalabalık noktalarından birini oluşturuyor.

İşte saldırının yapıldığı yer


KRİTİK BÖLGE

Patlama bölgesinin biraz ilerisinde Yargıtay, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile eski Başbakanlık Binası bulunuyor. Patlamanın ardından Kızılay’a açılan bulvar ve yollar trafiğe kapatıldı. Çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Polis, güvenlik çemberi oluşturdu. Bölgeye onlarca ambulans gönderildi. Polis 2. patlama olasılığına karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Patlama Atatürk Bulvarı üzerinde 10 ayrı otobüs durağının bulunduğu noktada meydana geldi.

BİR POLİS DE ŞEHİT

Saldırıda bir polis memurunun da şehit olduğu öğrenildi.

2 HAMİLE KADIN YARALI

Ankara Güvenpark’ta meydana gelen patlamadaki yaralılar 15 hastanenin acil servisine kaldırıldı, hasta yakınları ve kan vermek isteyen vatandaşlar ise hastanelere akın etti. Hastane önlerinde adeta mahşer kalabalığı yaşandı, yakınlarından haber bekleyen vatandaşlar fenalık geçirdi. Hacettepe Hastanesi’ne 20 yaralı, İbni Sina Hastanesi’ne 14 yaralı, Numune Hastanesi’ne ise 28 yaralı kaldırıldı. Numune Hastanesi’nde tedavi gören yaralılardan iki kadının hamile olduğu öğrenildi.

 

FOTO:SÖZCÜ- Hastane önünde yaralı yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

YARALI YAKINLARI İÇİN ÇADIR KURULDU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Numune Hastanesi’ne geldi. Çankaya Belediyesi, Numune Hastanesi önünde yaralıların yakınları için çadır kurdu. Güvenpark’taki patlamada görevi başındaki polisler de yaralandı. Parkta nöbet tutan 6 polisin yaralandığı, 1 polisin ise olay yerinde şehit olduğu öğrenildi.

FOTO:SÖZCÜ – Patlama bölgesinde birçok araç hurdaya döndü

YİNE YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olayın ardından 45 dakika sonra  yayın yasağı getirdi. Yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı bildirildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Patlama sırasında İstanbul’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan bilgi aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da, patlamadan 1.5 saat sonra Başbakanlık Resmi Konutu’nda güvenlik toplantısı yaptı. İlgili bakanların katıldığı toplantıda, saldırıya ilişkin ilk bilgiler paylaşıldı.

‘KAN ARANIYOR’ DEDİKODUSU

Saldırı sonrasında özellikle sosyal medya üzerinden ‘yaralılar için acil kan lazım’ bilgisi dolaşmaya başladı. Sağlık Bakanlığı ve Kızılay, bu bilgi üzerine açıklama yaparak ‘stoklarımızda yeteri kadar kan var’ bilgisini verdi.

İLK AÇIKLAMA HDP’DEN

Bombalı saldırı sonrasında ilk açıklama HDP’den geldi ve terör saldırısı kınanarak, “Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde yapılan bu vahşi saldırının sonucunda maalesef çok sayıda hayatını kaybeden ve yaralanan olmuştur. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz.,saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz” denildi.

ABD ELÇİLİĞİ UYARMIŞTI

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, kendi vatandaşlarını terör saldırıları olabileceğine ilişkin uyarmıştı. 11 Mart tarihinde yapılan uyarıda, özellikle Bahçelievler semtinin bombalı saldırıya hedef olacağı bilgisi ABD vatandaşlarına iletilmişti.

YANDAŞTAN ÇİRKİN TWİT

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, saldırıdan sonra CHP liderini hedef alan twit atınca tepki gördü. Güler, “Ankara’daki kalleş saldırı öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına dikkat!!!” şeklindeki mesajı paylaştı.

BAHÇELİ: SALDIRI İYİ OKUNMALI

MHP Lideri Devlet Bahçeli de terör saldırısıyla ilgili “17 Şubat’ta Merasim Sokak’taki terör saldırısından yaklaşık üç hafta sonra yeni bir saldırının daha vuku bulması iyi okunmalı, arkasındaki emel ve hedefler derinlemesine analiz edilmelidir. Hiçbir terör saldırısı Türkiye’yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır. Bahar ayıyla birlikte Türkiye’nin baştan ayağa karışacağını iddia eden hıyanet yuvaları bunun hesabını da vereceklerdir. Türk milleti ölüm tacirlerinin projelerine karşı yekvücuttur.”
açıklaması yaptı.