İLMİN KAPISI İMAM ALİ AVRUPA'NIN KALBİNDE ANILDI

Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkezi, her yıl geleneksel hale getirdiği Hz. Ali (a.s.)'nın doğum gününü kutlama programını, bu yıl ACTİE Merkezinde gerçekleştirdi.

Brüksel Ehlibeyt İslam ve Kültür Merkezi, her yıl geleneksel hale getirdiği Hz. Ali (a.s.)’nın doğum gününü kutlama programını, bu yıl ACTİE Merkezinde gerçekleştirdi.

Brüksel’de yaşayan Ehlibeyt dostlarının katıldığı programın sunumunu genç Ali Kılıçlar başarıyla sundu. Kılıçlar’ın  günün anlamı ve kutlamayla ilgili kısa açıklamadan sonra, şehitler için, Asim Aytaş’ın Kuran-ı Kerim’den ayetlerin okunmasıyla program başladı.

Kılıçlar sunumunda Ahmed bin Hanbe’den nakledilen şu hadisin altını çizdi: Resulullah ( s.a.v.) "Şayet ağaçlar kalem, deniz mürekkep olsa, cinler hesap etse, insanlar da katip olsalardı, Ali bin Ebu Talib'in faziletlerini sayıp bitiremezlerdi!

İlk konuşmayı Dernek Başkanı İsmail Dorbar yaparak davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür edip, camii konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Daha sonra  Ehlibeyt Camii İmamı Şeyh Ali Çalar, Hüseyin Bağcı, Ferdi Asi günün anlamı ile ilgili birere konuşma yaptılar. Okunan şiirler ile program devam etti. Program’da İmam Ali (as) ile ilgili bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

Ehlibeyt Camii İmamı Şeyh Ali Çalar,  “İmam Ali (as) İslam’ın önemli şahsiyetlerinden olup, Ehlibeyt mensubudur. İmam Ali Takvasıyla, ilmiyle adaletiyle, iyi bir aile reisi oluşu ve İmametin ilk halkası oluşu hasebiyle faziletlerini saymakla bitiremeyeceğimiz Yüce bir şahsiyettir.

İmam Ali Kur’an ve Hz. Resulullah (sav)’ın referansına mazhar olmuş, Allah’ın evinde dünyaya gelmiş Allah’ın evinde şehadet şerbeti içerek dünyadan göçmüş değerli bir İslam lideridir. O İmamet ile birlikte tüm mazlumların babasıdır,

O’nu anlatmakla bitiremeyiz. O tek kelimeyle Hz. Resulullah’ın da buyurduğu gibi: “Ben İlmin şehri, Ali’de kapısıdır, oradan bana gelin” diye tarif ettiği birisidir. O Ehlibeyt mensuplarından peygamberimizin damadı, Hz. Fatıma (sa)’nın eşi, Hasneynlerin babasıdır. Böylesi güzel bir şahsiyetin doğum gününde bir arada olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İmametin şahı olan İmam Ali (as)’ın kutlu viladeti nedeniyle başta İmam-ı Zaman’ı, Rehberiyet’i, Merciiyet’i ve tüm Ehlibeyt dostu Müslümanları tebrik ediyorum” dedi.

Hüseyin Bağcı ise, İmam ali (as(‘ın faziletlerini anlatarak, “Tertemiz olan İmam Ali’yi tanımak ve onu anlamak lazım. Tanıyor anlamıyorsak bu noksanlıktır. O ilmi ve hizmetleriyle Allah ve Resulu’nun yanında alnı ak birisi olarak tarihe geçti. O’nun fedekarlığı Hz. Resulullah’ın yatağına yatacak kadar cesur ve yarenliği takdire şayandır. İlim beldesi’nin kapısı olarak Allah’ın Resulu tarafından taltif edilen İmam Ali (as), tüm ilimlerin ve bilimlerin kapısıdır. O’nu en iyi anlayacak olanlar ise elbette ilim sahipleridir.” Dedi.

Kuran okuma sertifika törenleri ardından program son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com