DÜNYANIN EN DEĞERLİ VARLIKLARI ANNELER, GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN....

Anneler Günü: 8 Mayıs (2016) "“ İlk anneler günü ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman kutlanmaya başlandı? Bugün kutlanacak olan anneler günü kim tarafından, ilk kez ne zaman ve hangi tarihte kutlanmaya başlamıştır?

Anneler Günü: 8 Mayıs (2016) – İlk anneler günü ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman kutlanmaya başlandı? Bugün kutlanacak olan anneler günü kim tarafından, ilk kez ne zaman ve hangi tarihte kutlanmaya başlamıştır?

Anneler günü bugün kutlanıyor. Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü 2016 yılında 8 Mayıs pazar günü (bugün) kutlanacak. Hayatımızda önemli bir yer tutan annelerimizin bu önemli gününde onları mutlu etmek için çok özel planlar yaptığımız Anneler günü hangi güne denk geliyor? Bir gün değil tüm günlerde için hayatımızda büyük bir yere sahip olan annelerimizi onurlandırmak için tüm dünyada farklı tarihlerde kutlanan özel bir gün olan Anneler günü ne zaman kutlanır? Türkiye’de Mayıs ayının 2. Haftasında kutlanan Anneler Günü nereden çıkmıştır? Anneler Günü tarihçesi,  Yunan Mitolojisinde tanrı ve tanrıçaların annesi Tanrıça Kibele için bahar ayalarında yapılan kutlamalar Anneler Gününün antik dönemde kutlandığı ilk kutlamaları olarak kabul edilse de Anneler Gününü kabul ettiren ve istemeden tüm dünyaya yayılmasına neden olan Amerikalı Anna jarviz olarak tanımlanır. Amerikalı genç Jarvis’in annesinin vefatının ardından yaşadığı acı ile annesinin yerini hiçbir şeyle doldurmamış her yıl annesinin ölüm yıldönümünde aynı acıyı şiddetle yaşamıştır. Yine annesinin bir ölüm yıldönümünde yani Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ” bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul eder misiniz? Diye sormuştur. Bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüş ve her yıl mayıs ayının ikinci Pazar gününe denk gelen gün anneler günü olarak kullanmaya başlanmıştır. Anneler günü hangi tarihte kutlanır? Anneler gününün Mayıs ayının ikinci Pazar günü olarak tabir edilmesinden dolayı belli bir tarih olmamasına karşın bu tarih 8 ila 10 arasında bir güne denk gelmektedir. 2016 Anneler Günü Mayıs'ın kaçına geliyor? Sorusunun cevabını haberin devamında bulabilirsiniz.

ANNELER GÜNÜ BUGÜN KUTLANACAK

Hayatımızın hemen her alanında önemli bir yer tutan annelerimizi bir gün de özel bir şekilde anmak her evladın en büyük isteğidir. Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününe denk gelen bu özel günde annelerimize verdiğimiz değeri kendimize has şekilde gösteririz. Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün olan anneler günü bu yıl 8 Mayıs 2016 Pazar gününe denk geliyor. Sevgi ve şefkatlerini üzerimizden eksik etmeyen annelerimiz için özel planlar yapar, onlara verdiğimiz değeri küçük de olsa hediyeler ile kutlarız.