HALİS KÖKTEN PARTİSİ PS'DEN İSTİFA ETTİ, BU RESİM FDF'E KATILMA MESAJI MI?

Belçika Türk Siyasetinin renkli simalarından olan tecrübeli siyasetçi Halis Kökten Partisi (PS) Parti Sasyalist'ten istifa etti. Kökten siyasee FDF'den mi devam edecek. Zaman gösterecek...

Belçika Türk Siyasetinin renkli simalarından olan tecrübeli siyasetçi Halis Kökten Partisi (PS) Parti Sasyalist’ten  istifa etti. Kökten siyasee FDF'den mi devam edecek. Zaman gösterecek...

İstifasını Facebook sayfasından paylaşan Halis Kökten istifa nedenini şu cümlelerle özetledi:

“Brükselli saygıdeğer vatandaşlarım! Yıllardır elimden gelen özveriyle, Belçika siyaseti vesilesiyle sizlere hiçbir art niyet gözetmeksizin hizmet etmiş olmanın haklı gururunu taşıyorum.

Malum ve bildiğiniz üzere, Son seçimlerde bilgisayar sistemlerinde meydana gelen bir arıza bahanesi ortaya atılarak, güya 10 oyla Milletvekilliğim elimden alındı.

Bu da Belçika'nın demokrasi anlayışı sanırım... Yaklaşık 2 yıldan beri Sosyalist Partisi yetkilileri tarafından şahsıma ciddi bir görev verilmedi. Kendi kökenimden olan, politik meslektaşlarımdan da maalesef bir destek göremedim.

Sizlerin şahsıma vermiş olduğunuz ve en az 3500 oyun da hiç dikkate alınmaması beni derinden üzmüştür... Kanaatim odur ki, Belçika Politikasında halkın lehine kararlar alarak, topluma yönelik hizmet vermeye ömrünü adamış, dürüstlüğü ve insani değerleri gözeten, hak ve Adalet çizgisinden ayrılmayacak bir anlayışla mücadele eden insanların maalesef  kıymeti bilinmiyor...

Yaklaşık 30 yıllık tecrübemi göremeyen, Bunca yıllık siyasi hayatımdaki başarılarımı hiçe sayarcasına, halkımızın şahsıma olan güvenini ve desteğini görmezden gelen bir anlayışla yaklaşan bu partiden istifa ettiğimi buradan parti yetkililerine, siz değerli vatandaşlarıma ve kamuoyuna duyurmak istiyorum... Saygılarımla....” dedi.

Halis Kökten Schaerbeek Belediye Başkanı ve FDF Parti Milletvekili ile resim çektirerek, Facebook sayfasında yayınlaması  PDF ile siyasi yoluna devam etmek istediği şeklinde yorumlandı.

*****************************

Bilgi birikimi ve tecrübeleriyle tanınan siyasi duayenlerden olan Halis Kökten’in yeni siyasi yaşamında başarılar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com