BTMB BAŞKANI DÖNMEZ: "GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN."

Kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği Başkanı Hüseyin Dönmez'in '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yayınladığı mesajı sizlerle paylaşıyoruz. Dönmez: Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirmek, üzere 1961'den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye'ye özgü bir kutlama gündür.

Kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği Başkanı Hüseyin Dönmez'in '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yayınladığı mesajı sizlerle paylaşıyoruz.
Dönmez:  Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirmek, üzere 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

Bu bağlamda hazırlanan 212 sayılı yasa, yürürlüğe girdiği günden bugüne gerçek anlamda içeriğini doldurup doldurmadığı maalesef günümüzde halen tartışılan bir durumdur.
Günümüzün zor şartları altında bugünde gerçek gazetecilik ruhuna sahip olanlar kalemini doğrudan, hak ve adalet çizgisinden sapmadan kullanan onurlu gazeteci meslektaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz.
Medya sektörüne yönelik gözcülük ve bilgilendirme misyonunun olması gibi yapılmasına yönelik birçok sıkıntılara rağmen demokrasi ve şeffaflığın gelişmesine katkı sağlayan gazetecilerin, vatandaşların güvendiği haber kaynağı olma vasfını muhafaza etmeye çalışması takdirlerin üzerindedir.
Medya kuruluşlarının ve gazetecilik mesleği mensuplarının, haberi üretme ve başvuru kaynağı olma vasfıyla kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, haberin tehdit ve baskı unsuru olarak kullanılmamasıyla ilgili duruşları medyanın gerçek gücünün ortaya çıkması konusu da ayrıca büyük önem arzetmektedir.
Bu vesile ile güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde icra eden, başta Türkiye olmak üzere sınırların ötesinde ve özellikle Belçika’da görev yapan; toplumumuzun sesi tüm gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyoruz.
BTMB