AZERBAYCAN HEYETİ BRÜKSEL PARLAMENTOSUN'DA MİLLETVEKİLLERİ TEMİZ VE KOYUNCU'YU ZİYARET ETTİLER

Hocalı Soykırımının 25. yıldönümü nedeniyle Belçika'ya gelen Azerbaycan heyeti, bir dizi görüşme ve etkinliklere katılarak Azerbaycan Cumhuriyeti'nin "˜Hocalı Soykırımı' konusundaki düşünce ve diplomatik çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunmakta.

~~Hocalı Soykırımının 25. yıldönümü nedeniyle Belçika’ya gelen Azerbaycan heyeti, bir dizi görüşme ve etkinliklere katılarak Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ‘Hocalı Soykırımı’ konusundaki düşünce ve diplomatik çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunmakta.
Hocalı Soykırımının anlatılması ve bu anlamda çeşitli siyasi ve STK temsilcileriyle buluşmak üzere Belçika’ya gelen heyette Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sosyal-Siyasi Meseleler Şubesi Sektör Müdürü Gafar Aliyev, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı, Azerbaycan Milletvekili Eflatun Amaşov, ATXEM Başkanı İlham İsmailov, Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, Halk Cephesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Elçin Mirzebeyli, Esir ve İtkin Düşmüş Girov Götürülmüş Vatandaşlarla Elagadar Dövlet Komisiyari Namig Efendiyev,  ATXEM icra katibi, “Birlik” Dergisi Baş Editörü İlqar İlkin yer almakta.
Heyete ‘Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti’ Başkanı Ayhan Demirci’ ve Gent Türk Ocağı Eski Başkanı Tuncer sarı’da eşlik etmekte.
Heyet bugün Brüksel Parlamentosu Milletvekilleri Şevket Temiz ve Hasan Koyuncu’ yu ziyaret ederek, kendileriyle Belçika ve Azerbaycan Parlamenterleri Dostluk Grubu ve ikili  ilişkiler üzerine fikir alış verişinde bulundular.
Heyeti Sıcak bir şekilde karşılayan Brüksel Milletvekilleri Şevket Temiz ve Hasan Koyuncu, Azerbaycan heyetini Belçika’da görmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Vekiller “Belçika Azerbaycan parlamentolar arası dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi yapılacak görüşmelerle her iki ülke parlamenterlerinin birbirlerini daha yakından tanımaları açısından olumlu olacağının” altını çizdiler.
Azerbaycan Heyeti adına Azerbaycan Milletvekili Eflatun Amaşov yaptığı konuşmada, “Bizler Azerbaycan Heyeti olarak Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti Brüksel Parlamentosu’nu ziyaret ederek siz değerli Vekiller şevket kazan ve Hasan Koyuncu beyle görüşmemizden duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz.
Biz Hocalı Soykırımı’nın 25. Yıldönümü nedeniyle Belçika’da muhataplarımızla bir dizi görüşmelerde bulunmak ve bu anlamda düzenlenen etkinliklere katılmak amacıyla Brüksel’de bulunmaktayız. İnsanlık suçu olan ‘Hocalı Soykırımı’nı uluslararası hukuk alanına taşımak için çalışmalarımız devam ediyor. Umuyoruz bu cinayeti işleyenler tarih önünde hesap verirler. Bu konuda Belçika siyasileri ve Kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.
Milletvekili Amaşov konuşmasını şu şekilde tamamladı, “Bizler barıştan yana, ülkelerin ve hakların sosyal kültürel ve siyasi hukuklarının korunmasından yanayız. Ülkemiz her geçen gün ileriye gitmekte. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in önderliğinde ülkemiz medeni ülkeler alanında yerini almış yapılan çalışmalarla da almaya ileriye yönelik devam ediyor. Belçika ve Azerbaycan halklarının dostluğunu önemsiyoruz” dedi.
Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Azerbaycan heyeti Brüksel Milletvekilleri Şevket Temiz ve Hasan Koyuncu’ ya plaket, kitap ve hediye takdim etti. Toplu görüntüyle ziyaret tamamlandı.
www.belcikaaydinhaber.com