CHP'Lİ KADINLAR DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ'NDE "HAYIR" DEDİ

~~CHP Belçika Birliği Kadınlar Kolu'nun Brüksel'de düzenlediği Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın mücadelesi süreci anlatıldı ve anayasa değişikliği referandumunda kadının rolüne dikkat çekildi.

~~CHP Belçika Birliği Kadınlar Kolu’nun Brüksel’de düzenlediği Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın mücadelesi süreci anlatıldı ve anayasa değişikliği referandumunda kadının rolüne dikkat çekildi.

CHP Belçika Birliği Başkanı İsmet Yılmaz yaptığı konuşmada Anayasa değişikliği referandumunda kadınların rolünün altını çizdi ve kadınların önemini vurguladı. Aynı zamanda etkinliği de sunan Ülkü Sakarya Nazım Hikmet’in kadınları anlatan “Vebalimdir” adlı şiirini okudu.

Daha sonra kürsüye gelen CHP Belçika Birliği Kadınlar Kolu Başkanı  Sare Sahbaz,  8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesini ve kadınların verdiği mücadeleyi anlattı.

Dünya’da ve Türkiye’de kadın mücadelesini ve Dünya Emekçi Kadınlar Günü sürecini anlatan belgesel film gösterisinden sonra Ruhi Su’dan  “Kadınlarımız” türküsü dinlendi.  Programdaki konuşmalar sunucu Ülkü Sakarya’nın okuduğu kadınları konu alan bir Can Dündar makalesi ile son buldu.

Gece, Grup Cemre’nin müziği ile devam etti. Etkinlikte CHP Belçika Birliği kadınları, Belçika’da başlattıkları “Pozitif Hayır Kampanyası”nı konuştular ve esnaf, semt pazarları ve ev ziyaretleri konusunda katkı yapmak istediklerini bildirdiler.