ZİRVEYE DÖNÜŞEN BİF'İN İFTARINDAN ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ

Bereket ayı olan Ramazan'da STK'ların iftarlarında siyasiler önemli mesajlar vermekteler. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde kısa adı ´BİF´ olan Belçika İslam Federasyonu Schaerbeek'in gözde mekanlarından olan Beyzade restaurant'ta geniş katılımlı iftar yemeği düzenledi.

Bereket ayı olan Ramazan'da STK'ların iftarlarında siyasiler önemli mesajlar vermekteler. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde kısa adı ´BİF´ olan Belçika İslam Federasyonu Schaerbeek'in gözde mekanlarından olan Beyzade restaurant'ta geniş katılımlı iftar yemeği düzenledi.
BİF Başkanı Ekrem Şeker ve yönetim kurulu üyelerinin davetlilerini karşıladığı iftar programına Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliğini temsilen Adnan Dikenlibudak, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Federal milletvekilleri Veli Yüksel, Emir Kır, Brüksel milletvekilleri Mahinur Özdemir, Şevket Temiz, Hasan Koyuncu, Schaerbeek Belediye başkanı Bernard Clerfatyt, başkan yardımcılarıSait Köse, Sadık Köksal, belediye meclis üyeleri Derya Aliç, Halis Kökten, Evere Belediye meclis üyesi Belma Tek, İslam Toplumu Milli Görüş Genel Merkezi’nden temsilci olarak katılan Fetva Kurulu Başkanı ve MKYK üyesi Hulusi Ünye ,Belçika Diyanet Vakfı müdürü Coşkun Beyazgül, La Vertu okulu yönetim kurulu başkanı Zeki Bayraktar, Bif eski başkanı Mehmet Şenel Belçika İslam Federasyonu (BİF) bünyesindeki şube başkanları ve eski bölge başkanları ve gazeteciler olmak üzere seçkin bir davetli topluluğu katıldı.
İftar, İGMG Marcienne teşkilat başkanı Selahattin Baran tarafından Kuran´ı Kerim okunmasıyla başladı.

BIF BAŞKANI ŞEKER : «BİRBİRİNE YABANCI OLAN İNSANLAR ARASINDA, DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURMAKTAYIZ»

Belçika İslam Federasyonu genel başkanı Ekrem Şeker, yaptığı açılış konuşmasında: "Bugün burada beraberce aynı iftar masasında buluşmuş olmamız, birbirimize yakınlaşma anlamında, karşılıklı güven anlamında mesafe kat ettiğimizin göstergesidir.
Eğer bugün burada bir araya gelebiliyor ve zamanımızın meseleleri hakkında görüşlerimizi paylaşabiliyorsak, bunu daha önce yapmamış olmamızın hiçbir mazereti olamaz. Bu bir kazanımdır ve bu kazanımın daha da genişletilmesi gerekir. İşte bu yüzden, yalnızca bize güvensizlik duyan insanlara ulaşmamız yeterli değildir.
Aynı zamanda birbirlerine yabancı olan insanlar arasında köprüler kurmak da bizim vazifemizdir. Kendimizi muhatap ve dost olarak takdim etmemiz yetmez, kültürler arasında bir elçi rolünü de üstlenmemiz gerekir. Bu tecrübeleri kısmen yaşamış kişiler olarak, bugün bizim korumamıza muhtaç olan, nereye gitseler güvensizlik duvarına toslayan kişilere el uzatmak boynumuzun borcudur. Onları çoğunluk toplumuna, çoğunluk toplumunu da onlara yaklaştırmak hususunda elimizden geleni yapmak durumundayız. Davetimize icabet ettiğiniz ve bu önemli günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için tekrardan teşekkür ediyoruz" derdi.
BAŞKONSOLOS KIRBAŞLI KARAOĞLU : «BİR MASA ETRAFINDA TOPLANABİLMEK ÖNEMLİ»
Belçikalı Türklerin kurmuş olduğu bir sivil toplum örgütünün, geniş yelpazedeki insanları bir masa etrafında bir araya getirmiş olması bir başkonsolosun övünebileceği en güzel davranışlardan bir tanesidir. Bu aynı zamanda elli yıldır burada bulunan Belçikalı Türk toplumunun çok çalışarak ve çok okuyarak neler başarabildiğinin en büyük göstergesidir. Bu vesile ile daha nice iftarlarda bu sofralar etrafında toplanmak dileğiyle herkese hayırlı ramazanlar dilerim " dedi.
İGMG FETVA KURULU BAŞKANI ÜNYE : «ŞOKSUZ KURBAN KESİMİ BİR DİN HAKKIDIR»
Milli Görüş Genel Merkezi’nden temsilci olarak katılan Fetva Kurulu Başkanı ve MKYK üyesi Hulusi Ünye ,ise yaptığı konuşmada "Son zamanlarda yaşadığımız topraklarda insan haklarının, din hürriyetinin özellikle islâmın din olarak tanınması ve camilerimizde de resmi devlet görevlilerinin bulunmasına rağmen bayıltmadan hayvan kesimini sonlandırmak istiyorlar. Din adamı olarak, özellikle teşkilatın müftüsü olarak, fetva sorumlusu olarak müslümanların helal gıda temin etmeleri konusunda içinde yaşadığımız devletler buna imkan tanımalılar. Bu bir din hakkıdır. Bir inanç hakkıdır. Bu bir insan hakkıdır. Devletlerin kendi topraklarında yaşayan milletlerin dini inaçlarına, haramlarına ve helallerine mümkün mertebe saygı göstermeliler. " ifadelerine yer verdi.
BAŞKAN CLERFAYT : «BÖLGEMİZDEKİ MÜSLÜMANLAR BAYRAMLARINI BÜYÜK BİR AŞKLA KUTLAMAKTALAR»
Yönetim bölgesinde müslümanların da çoğunlukla yaşadığı Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt ise konuşmasında, Müslümanlara yönelik önyargının altını çizerek, «dünya üzerinde müslümanları ve İslam'ı karalama çalışmaları var. Ancak, ne İslam'ın ne müslümanların çizilen şiddet çerçevesini temsil etmediklerini, aksine bu düşüncelerin  karşısında olduklarını» söyledi.
Başkan Clerfaty  «Bu ay bağışlanma ayı olduğu için herkes hata yapmamaya çalışıyor. Schaerbeek’te ikamet eden müslümanlar dinlerini sorunsuz ve doğru şekilde aşkla yaşıyorlar. Ben bunu yakından şahidiyim»  diyerek konuşmasını Türkçe «Hayırlı Ramazanlar» diyerek bitirdi.
BAŞKAN KIR : «KOMŞULARIMIZLA KURACAĞIMIZ DOSTLUKLAR ÖNYARGILARI KALDIRIR»
Federa Milletvekili ve Saint Josse belediye başkanı Emir Kır yaptığı konuşmasında, «Belçika islam federasyonu 20 yıldan beri aralıksız bu iftar programlarını düzenleyerek, bizleri bir araya getirmektedir. Öncelikle süreklilikleri ve bu güzel organizasyonlarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum.
Başkan Ekrem Şeker beyin «Üzerinde yaşadığımız ülke hakları ile aramızda güven sorunu var tespitine katılıyorum. Bu konuda düşüncelerini ifade eden sayın Başkonsolosunda «Güven sorununu aradan kaldıracak olan çalışmalar bu toplantılarla sınırlı kalmadan komşularımızla,buluşup dostluklarımızı yakın ilgi ve alakayla daha da pekiştirerek, önyargıların yıkılması gerektiği fikrine de katılıyorum. Bizler dostlarımız ve komşularımıza kendimizi çok iyi anlatmalıyız.
Hollanda’ dan gelen IGMG temsilcisi Lütfi hocamızın altını çizdiği «Müslümanlar hayvanlara işkence yapmak için bayram yapmıyorlar» tespitine de katılıyorum.
Ben de bu fikre katılıyorum. Müslümanlar hayvanlara işkence çektirmek için değil, dini vecibeleri ve bayramları için bunu yapmaktalar. Ancak her toplumda olduğu gibi Belçika›da da fanatik guruplar bunu farklı bir şekilde yorumlayarak, toplumda yanlış yargı algısı oluşturmaktalar.
Bu konuda Belçika Valon ve Flaman bölgelerinde kurban kesimi ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçirilince, Brüksel olarak biz buna karşı çıktık. Bu konuda destekleri ve çabalarından dolayı Federal Milletvekili Veli Yüksel, Brüksel Milletvekilleri Mahinur Özdemir, Şevket Temiz, Hasan Koyuncu ve diğer siyasilerimize teşekkür ediyorum. Şuan Brüksel de böyle bir sorun yok. Bu vesileyle şimdiden hepinizin ramazan bayramını tebrik ediyorum» dedi.
Protokol konuşmalarının ardından, edilen dualarla program sona erdi.