Washington'dan referandum çağrısı: İptal edin

ABD yönetimi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapma kararını desteklemediğini açıkladı. Açıklamada 'referandumun iptal edilmesi' çağrısında bulunuldu.

~~ABD yönetimi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapma kararını desteklemediğini açıkladı. Açıklamada 'referandumun iptal edilmesi' çağrısında bulunuldu.

~~Beyaz Saray, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de ‘bağımsızlık referandumu’ yapma kararını desteklemediğini açıkladı. “ABD, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin ay sonunda bir referandum yapma niyetini desteklememektedir. ABD, IKBY liderlerine, bu referandumun IŞİD ile mücadele ve kurtarılan bölgelerde istikrarı sağlama çabalarında dikkat dağıtacağını birçok kez vurgulamıştır.” ifadelerinin yer aldığı açıklamada ‘referandumun iptal edilmesi’ çağrısı da yapıldı.

“PROVOKATİF VE İSTİKRARSIZLAŞTIRICIDIR”

Açıklamada ayrıca “Tartışmalı bölgelerde bu referandumu yapmak, açık bir şekilde provokatif ve istikrarsızlaştırıcıdır. Bu nedenle IKBY yönetimine, referandumu iptal etmesi ve Bağdat ile ciddi ve sürdürülebilir bir diyaloga girmesi çağrısında bulunuyoruz. ABD bu çabayı kolaylaştırıcı rol oynayacaktır” ifadelerine yer verildi.

İPTAL ÇAĞRISI

Açıklamada ABD’nin, başından beri IKBY’nin referandumu ertelemesi yönündeki görüşünün, ‘referandumun iptal edilmesi’ olarak değişmesi dikkat çekti. DHA