İMAM HÜSEYİN'E AĞLAMAK, GÖZYAŞI DÖKMEK ZULME İSYANIN YANSIMASIDIR"¦ Celil GÜNDOĞDU

~~İmam Hüseyin (as) kimdir? Ve İmam Hüseyin'in tarihi misyonu nedir? Neden İmam Hüseyin'e ağlıyor, göz yaşı döküp, matem tutup ve sine vuruyoruz?

~~İmam Hüseyin (as) kimdir? Ve İmam Hüseyin’in tarihi misyonu nedir? Neden İmam Hüseyin’e ağlıyor, göz yaşı döküp, matem tutup ve sine vuruyoruz?
İmam Hüseyin (as) islam’ın evrensel peygamberi Hz. Muhammed (sav)’ın torunu,  Hz. Ali (as) ve Hz. Fatıma (sa)’nın evladı olup, Ehlibeyt’in en küçük ferdidir.
İslam’ın en büyük referanslarından olan Kuran ve Ehlibeyt’in önemsediği İmam Hüseyin, peygamberimiz Hz. Resulullah (sav)’ın kendi ifadesiyle “reyhanım dediği, sevgili bir şahsiyettir.”
İmam Hüseyin alemlere rahmet olarak gönderilen Kuran’da referans gösterilen ve  Hz. Muhammed (sav)’ın terbiyesiyle büyümüş ve ümmete emanet edilen ilahi bir şahsiyettir.
İlahi terbiye ile büyüyen İmam Hüseyin Kufe halkının daveti üzerine İslam’ı ayaklar altına almaya çalışan Yezit’e karşı direnmek ve kıyam etmek için Kerbela’ya geldi.
Yezit, İmam Hüseyin’in gelişinden son derece rahatsız olur ve onu engellemeye çalışır. İmam Hüseyin’e kendisine biat etmeyi ister. Yezit, Bu onbinlerce askeriyle bir avuç yareniyle Kerbela’da konaklayan İmam Hüseyin’i ablukaya alır. Ve onun Fırat’tan su almasını engeller. Fiziki baskılar tehditler, İmam Hüseyin’i asla doğru bildiği yoldan alıkoyamaz.
Yezit’in “ya benim hilafetimi tanırsın yada ölürsün” tehditlerini imam Hüseyin şöyle cevap verir: “Ceddim peygamberin dini İslam’ı ayaklar altına alınmaya göz yummaktansa ey kılıçlar doğrayın beni” diyerek o tarihi çıkışını haykırır.
“Biz zillette uzağız sana asla biat etmeyeceğim. Zilletle yaşamaktansa İzzetle ölümü yeğlerim” diyen İmam Hüseyin netice itibarıyla altı aylık yavrusu Aliaskeri’ni, genç Aliekber’i başta olmak üzere 71 yarenini şehit verir.
Yezit ordularına son nefesine kadar direnen İmam Hüseyin de sonunda şehitlerin efendisi olarak cennete göçer. Aşura günü kerbela’da ‘Öz Muhammedi İslam’ın yaşayabilmesi için pak kanlarını Allah yolunda akıtan ve şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitleri rahmetle anıyoruz.
Alemler rahmet olarak gönderilen İslam Peygamberi’nin sevgili torunu ve evlatlarını hunharca katleden Muaviye oğlu Yezit, tarihe kara bir leke olarak geçerken, İmam Hüseyin yüzmilyonlarca seveni tarafından  günümüzde halen anılmakta… Tarih hiçbir zaman zalimleri ebedileştirmemiştir.
Eğer İslam bugünlere kadar gelebildiyse, Kerbela’da hak uğruna akıtılan pak kanların bereketiyledir. İmam Hüseyin şanlı kıyamıyla tüm mazlumların zalimlere karşı verdiği özgürlük ve insanlık onurunu savaşıyla ebedileştirmiştir. Kerbela kıyamı mazlumların zalimlere karşı zaferin miladı olmuştur. İmam İmam Hüseyin’e yas tutmak ve ağlamak aslında zulme isyanın yansımasıdır.
Şimdi anlıyabiliyor musunuz neden asırlardan beri İmam Hüseyin (as)’a yas tutuyor, gözyaşı döküyoruz. Neden sineler vurup mersiyeler okuyoruz. İşte bu haklı davayı ebedileştirmek İmam Hüseyin’in kanıyla tarih yazdığı o görkemli kıyamı ve o kıyamın savunucusu Hz. Zeynep’in misyonunu canlı tutabilmek için bu yasları tutuyoruz. Amacımız haklı olan davayı tarihin her safhasında canlı tutmaktır.
İmam Hüseyine ağlamak salt bir ağlayış ve hüzün değildir. İmam Hüseyin’in yasını tutmak ona göz yaşı akıtmak aynı zamanda Yezit’in şahsında tüm zalimlere ve zulümlere karşı duruşun sembolüdür.
Çünkü insanlık var oldukça Hak batıl savaşı İmamı Zaman’a kadar devam edecektir. Bizlerde bu tarihi mücadelede safımızı belirtmek haktan yan olduğumuzu ifade etmek için o gün Kerbela’da “Yok mu İslam’a yardım edecek” diye seslenen İmam Hüseyin’e bu günümüzden “Lebbey Ya Hüseyin” “yanında ve yolundayız” diyerek ona olan muhabbetimizi ve sevgimizi belirtiyoruz.
Yüce Allah’ın Kuran’ı Kerimde buyurduğu gibi “Hak gelecek batıl zail olacaktır” İsra/81
Tüm bu nedenlerdendir ki ’Aşura günü’ İmam Hüseyin’in misyonunun anlatıldığı matem günü olup, asla tatlı bayramı olan ‘Aşure’günü değildir.
Kerbela şehitlerimizle birlikte tüm vatan şehitlerimizi rahmet ve saygıyla yad ediyoruz…