BU YILKİ 'ÖRNEK KIDEMLİ VATANDAŞ' ÖDÜLÜ DUAYEN SANATÇI İSMAİL ERDOĞDU'YA VERİLDİ

~Kısa adı TÜRYAK olan 'Yaşlılık Konseyi Derneği' her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Örnek Kıdemli Vatandaş Kongresi'ni bu yıl 28-30 Eylül 2017 günlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

~Kısa adı TÜRYAK olan 'Yaşlılık Konseyi Derneği' her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Örnek Kıdemli Vatandaş Kongresi'ni bu yıl 28-30 Eylül 2017 günlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Movenpick Hotel'de '43 ödül alacak olan adayın  katılımıyla gerçekleştirilen ve 3 gün süren toplantıda 'Örnek Kıdemli Vatandaş Kongresi Ödülü' bu yıl Belçika Beringen'de ikamet eden 'Beringen Müzik Kulüp Başkanı Duayen Sanatçı İsmail Erdoğdu'ya verildi.

2003''de kurulan TÜRYAK derneğinin kurucusu ve Onursal Başkanı Mete Bora 2017 yılında merhum oldu. Bora'dan sonra, şu an dernek başkanlığını Fügen Mavi sürdürmekte. Dernek, her yıl yurtiçi ve yurt dışında yaşayan toplumlarda örnek teşkil eden kıdemli vatandaşları tespit edip ödüllendirmektedir.

Aynı ödül geçen yıl 2016'da Belçika'da ilk olarak, Belçika'da ikamet eden TOSED Başkanı  Yüksek Mühendis Yaşar Tümbaş'a verilmişti.

Belçika'nın Örnek vatandaş duayenlerinden olan 2016'da ödüle layık görülen TOSED Başkanı  Yüksek Mühendis Yaşar Tümbaş ve 2017'de  yine bu ödüle layık görülen Beringen Müzik Kulüp Başkanı İsmail Erdoğdu, Brüksel'de bulunan 'Hanımeli Kahvaltı Salonu'nda  aldıkları ödül plaketleriyle basına görüntü verip, konu hakkında basın mensuplarını bilgilendirdiler.


BELÇİKA'DAN İLK OLARAK 2016 YILINDA TÖSED BAŞKANI YAŞAR TÜMBAŞ'A "ÖRNEK KIDEMLİ VATANDAŞ" ÖDÜLÜ VERİLMİŞTİ


2003 yılından bu yana yaşlılık ve emeklilik haklarının savunuculuğunu yapan bir sivil toplum örgütü olan Türkiye TÜRYAK Derneği (www.turyak.org) tarafından meslek hayatlarındaki üstün başarıları, sosyal konulardaki duyarlılıkları, toplumun takdir ve sevgisini kazanmış örnek kişilikleri ve yaşama olan bağlılıkları dikkate alınarak her yıl “Örnek Kıdemli Vatandaş” seçimi yapılmakta ve bu çerçevede toplumumuzda yaşlılara ilişkin farkındalığı ve nesiller arası dayanışmayı arttırmak amacıyla ödül törenleri düzenlenmektedir.
TÜRYAK 2016 yılında 'Örnek Kıdemli Vatandaş' ödül töreni 1 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Mövenpick Levent Oteli’nde gerçekleştirilmisti. Örnek Kıdemli Vatandaşlar yurt içinden 29 Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşu tarafından seçilmişti. Yurtdışından ise Örnek Kıdemli Vatandaşlarımız T.C. Dışişleri Bakanlığı ile eşgüdüm halinde Almanya, ABD, Avusturya, Avustralya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada ve Norveç’ten seçilmşlerdi.
Belçika Türk toplumunu temsilen TÖSED Türk Özel Sektör Derneği Başkanı, Yüksek Mühendis Yaşar Tümbaş seçilmiştir.
Istanbul Movenpick Hotel’de yapilan ödül töreninde Yasar Tümbas’a Belcika’da Turk toplumuna ve Turkiye imajina verdigi ustun hizmetlerden dolayı TURYAK Yönetim Kurulu Baskani Emel Danışoğlu tarafından “Örnek Kıdemli Vatandaş” ödülğ verilmiştir.
TÜRYAK derneginin bu ödülllere Yurt dışında yaşayan emekli ve kıdemli vatandaşları da eklemesi çok kadirşınas bir jest olarak algılanmış ve memnuniyet yaratmıştır.

DERNEĞİN ESİN KAYNAĞI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün :
“Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kudretiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.” ifadesinden hareketle TÜRYAK dil, din, ırk, milliyet ve cinsiyet farkı gözetmeksizin, dünyanın neresinde olursa olsun tüm kıdemli vatandaşların onurlu, saygın ve bağımsız bir yaşam hakkına sahip olduklarını savunarak yaşlı hakları ve yaşlılarla ilgili sosyal politikaların oluşturulmasında ilgili tüm ulusal ve uluslararası örgütlerle ortak çalışma ve işbirliğini hedeflmektedir.
TÜRYAK yaşlıların sorunlarına çözümler üreten ve araştıran bir şemsiye kuruluştur. Bu amaçları doğrultusunda sosyal sorumluluk bilinci olan tüm ulusal ve uluslararası ortak çalışmaları önemser. Yaşamın her alanında yaşlıların hayatını kolaylaştıracak ulusal ve uluslararası düzenlemelerin çıkartılmasında aktif bir güç olmak kuruluş ilkemizdir.

Ödül Kriterleri nasıl belirleniyor, şartları nedir?

Türyak Örnek Kıdemli Vatandaş Kriterleri.
60 yaş ve üstü
Meslek hayatında başarılı olmak
Sosyal faaliyetlerde öncü ve lider olmak.
Hayata bağlılığını ve yaşam sevincini devam ettirmek.
Toplumun taktir ve sevgisini kazanmış olmak.
Örnek bir kişilik sergilemek.

Örnek kıdemli vatandaş seçimi : T.C. Dışişleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanları ve Sivil toplum kuruluşları. 2017 yılında Türkiye ve yurt dışından 43 kişi katıldı.

Örnek Kıdemli Vatandaşlar çeşitli meslek dallarından oluşmakta:

Arkeoloji, Askeri Subay,Avrupa konseyinde Uluslar arası
Yönetici, Bestekâr, Diş Hekimi, Ecz. Gazete Müdürü, Genel Cerrah, Güzel sanatlar, Kalp ve Damar Uzmanı, Kimyager,Makine Mühendisi, Milli Takım Güreşcisi, Müzisyen, Nasa araştırma projesi, Ozan, Öğretmen, Patolog,Prof.Dr. Psikolog, Sanatcı, Sanayi odası, Sosyal danışman,Ticaret odası, Türk Hukukcular Birliği Başkanı, Üniversite Müdürlüğü, Zihinsel Engelliler Uzmanı, Kimler yoktu ki…

www.belcikaaydinhaber.com

Belçika Aydın haber olarak her iki değerli büyüyüğümüzü tebrik ediyor, başarılarının ve örnek davranışlarının devamını diliyoruz.