AKTÖR STÜDYO ATÖLYE 3. DÖNEM ÇALIŞMASINA SANATÇILARLA START VERDİ

~Belçika'da geleceğin aktörlerini yetiştirecek olan 'Aktör Stüdyo Atölye'si üçüncü dönem çalışmalarına Türkiye'den gelen sanatçıların da katılımıyla start verdi.

~Belçika'da geleceğin aktörlerini yetiştirecek olan 'Aktör Stüdyo Atölye'si üçüncü dönem çalışmalarına Türkiye'den gelen sanatçıların da katılımıyla start verdi.

Open Pedium başkanı ve 'Aktör Stüdyo Atelyesi' kurucusu Cef Işın, dernek bünyelerinde oluşturdukları 'Aktör Stüdyo Atölyesi'nin üçüncü dönem çalışmalarının duyrulması için, Schaerbeek'de bulunan Nar Nargile salonunda sanatçı oyuncu ve ailelerin katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısına Türkiye'den gelen sanatçı ve dizi filim oyuncu ve yönetmenlerden Kaan Songün, Süleyman Arda Emince, Belçika Türk toplumundan yetişen aktör ve yönetmen R.Kan Albay ve dans hocası Cihan Çöl, Narsanat Platformu başkanı Adnan Kotaoğlu katıldı.

Başkan Işın yaptığı açıklamada "Bu yılda daha geniş bir kadroyla genç sanatçıların yetişmesine katkıda bulunacağız. 50'yi aşkın tanınmış dizi filim ve sinema hocası ve sanatçısıyla, stüdyomuza katılan öğrencilerimiz ve kursiyerlerimize hizmet vermekteyiz. Değerli konuklarımıza ve siz değerli sanatseverlere katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi

Yönetmen ve oyuncu R. Kan Albay, "Aktör Stüdyo Atölye" kurucusu Cef Işın'ı huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Sanata özellikle sinema ve dizi filimlerine gönül vermiş gençlerin yetişmelerine bulunduğu katkıları gerçekten küçümsenmeyecek bir fedakarlık ve başarı örneğidir. Belçika Türk toplumunun yaşamını konu alan ve 'Aktçr Stüdyo Atelyesi' ile ortak bir filim projesi olan   "Kafana Göre Oyna" adlı uzun metrajlı filim çekimlerine yakında başlayacağız. Ayrıca bu filim hakkında Türkiye'den gelen sanatçılarla da ayrıca istişarelerde bulunup ve sanat desteği alacaklarının" altını çizdi.

Konuk oyuncu ve Yönetmenler Türkiye'de sinema, dizi oyunculuğu ve filimleri hakkında geniş bilgi ve düşüncelerini paylaştılar. Konuşmacılar: " Belçika'da sinema ve dizi filim sanatına değer veren ve oyunculuklarıyla geleceğe ışık tutacak olan sevgili gençlerle  bilgiler ve tecrübelerimizi paylaşmanın mutluluğunu yaşayacağız" dediler.

Sorulan soruları cevaplayan sanatçılar Belçika'da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getdirerek, Cef Işın ve tüm sanatseverlere teşekkür ettiler.

www.belcikaaydinhaber.com