TOSED'DEN COŞKULU CUMHURİYET BAYRAM KUTLAMASI....

~Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. Yıl dönümünü vesilesi ile "˜'TÖSED - BUSINESSTÜRK BRUSSELS'' tarafından bir "˜'CUMHURİYET BALOSU'' gecesi düzenlendi.

~Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıl dönümünü vesilesi ile ‘’TÖSED - BUSINESSTÜRK BRUSSELS’’ tarafından bir ‘’CUMHURİYET BALOSU’’ gecesi düzenlendi.

Belçika’da aktif işadamları tarafından kurulan ve yaşatılan Tösed-Businesstürk Brussels derneği her yıl Cumhuriyet Geceleri düzenleyerek geleneksel hale getirdi. Bu yıl düzenlenen gecede ise katılımcılara hafızalarda unutulmaz anlar yaşatıldı.

TÖSED BAŞKANI TÜMBAŞ AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI.

Tösed Başkanı Yaşar Tümbaş konuşmasına başlamadan önce Cumhuriyetimizin kurucuları ve şehitlerimiz adına konuklarını 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Ardından hep birlikte gür bir sesle İstiklal Marşı okundu.

Başkan Tümbaş Atatürk ve Cumhuriyeti anlatan bir konuşma yaparak gecenin anlam ve önemine değindi. Başkan böyle anlamlı bir geceye ilgi duyarak katılan tüm konuklarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

WILLIAM TAMLA ORKESTRASI VE İSMAİL ERDOĞDU GECEYE RENK KATTILAR.

Konuşmaların ardından yapılan ikramlardan sonra geceye ünlü WILLIAM TAMLA orkestrası eşlik etti. Birbirinden harika eski parçalarla konukların sergilediği dans gösterileri görülmeye değerdi. Gecede ayrıca Music Club başkanı İsmail Erdoğdu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği oyunlar arasında bulunan zeybek oyununun açılışında Başkan Yaşar Tümbaş’a, Başkan yardımcıları, Mehmet Türköz ve Mustafa Taşkıran eşlik ettiler. Gecede önce Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarının geleneğini hatırlatan müzikler eşliğinde danslar edildi, oyunlar oynandı. Ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün dönemini hatırlatan Türk folklorundan esintiler sunuldu.

Başkent Brüksel’in güzide mekanlarından biri olan Crowne Plaza’da, düzenlenen ‘’Cumhuriyet Balosu’’nda konukların hep birlikte söyledikleri İzmir marşı ve Onuncu Yıl Marşı hep birlikte Türk bayrakları dalgalandırılarak söylendi.
Koyu renk takım elbise, papyon, ve özellikle hanım konukların Türk hanımlarının modern yüzünü gösteren rengarenk zerafet ve incelik dolu görüntüleri geceye damgasını vuran başka bir görüntü oldu.

‘’Cumhuriyet Balosu’’nda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte konuklarını kapıda karşılayan Tösed başkanı Yaşar Tümbaş, gecenin sonunda aynı sıcaklık ve samimiyet ile uğurladı.

haber: www.gundem.be  resimler: belcikaaydinhaber