ATATÜRK DÜŞMANLARI TEK TEK CEZALANDIRILIYOR

Atatürk düşmanı sözde tarihçi Mustafa Armağana'a verilen cezanın ardından bir Atatürk düşmanına daha hapis cezası verildi. "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan Süleyman Yeşilyurt'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

~~Atatürk düşmanı sözde tarihçi Mustafa Armağana'a verilen cezanın ardından bir Atatürk düşmanına daha hapis cezası verildi. "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan Süleyman Yeşilyurt'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

~~Yazar Süleyman Yeşilyurt katıldığı ‘Derin Tarih’ isimli televizyon programında sarf ettiği sözlerle ilgili hakkında açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme” suçundan sanık Yeşilyurt’u 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu cezayı erteledi. Sanık Yeşilyurt, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan ise beraat etti.

YEŞİLYURT DURUŞMADA HAZIR BULUNDU

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Yeşilyurt ile avukatı aynı zamanda kızı Berrin Yeşilyurt hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık Yeşilyurt “Beraatimi isterim” dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme” suçundan sanığı 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu hapis cezası ertelendi.

BİR DE BERAAT KARARI

Sanık Yeşilyurt, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan ise beraat etti.

İDDİANAME

Yeşilyurt’un “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi isteniyordu. 12 Mayıs’da tutuklanan Süleyman Yeşilyurt, 1 Haziran’da görülen ilk duruşmada tahliyesine karar verilmişti. (DHA)