Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyoruz

Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümü... Her 10 Kasım'da olduğu gibi Ata'yı kaybettiğimiz saat olan 09.05'te hayat yine duracak; Türkiye'nin dört bir yanından binlerce yurttaş, Ata'yı anmak için bugün Anıtkabir'e akacak.


Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümü... Her 10 Kasım’da olduğu gibi Ata’yı kaybettiğimiz saat olan 09.05’te hayat yine duracak; Türkiye’nin dört bir yanından binlerce yurttaş, Ata’yı anmak için bugün Anıtkabir’e akacak.

~Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sevgi, saygı ve büyük özlemle anılıyor. Atatürk, tüm yurtta törenlerle anılacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için İstanbul’da düzenlenecek törenlerin merkezi Dolmabahçe olacak. Yurttaşlar, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yerde, Dolmabahçe Sarayı’nda buluşacak. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği yürüyüş saat 08.00’da Barbaros Bulvarı’ndaki Sabancı Anadolu Lisesi önünden başlayacak. 7’den 70’e tüm katılımcılar Dolmabahçe Sarayı’na kadar ellerinde Türk

 bayrakları ve Atatürk resimleriyle yürüyerek insan zinciri oluşturacak.

"ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ"

Kadıköylüler, Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili arasında yaklaşık 6,5 kilometrelik “9’u 5 Geçe Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturacak. Bu yıl daha büyük bir katılımın beklendiği, saat 08.00’da başlayacak etkinliğe herkes davetli.

Maltepe Belediyesi, 25 dalgıcın katılacağı “Ata’ya Saygı Dalışı” etkinliğine ev sahipliği yapacak. Maltepe’deki anma etkinlikleri kapsamında sahilde, “Ata’ya Saygı Zinciri” oluşturulacak ve Atatürk fotoğrafı denizden çıkarılacak.