Türk Kızılayı ve Afad Brüksel'de Fuara Katıldı

Türk Kızılayı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Brüksel'de insani yardım sektörünü bir araya getiren AidEx2017 Fuarı'na katıldı. Fuara katılan T.C. Brüksel başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu Kızılay ve AFAD stantlarını gezerek, yetkililere başarı dileklerinde bulunarak teşekkür etti.

~~Türk Kızılayı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Brüksel'de insani yardım sektörünü bir araya getiren AidEx2017 Fuarı'na katıldı.


Türk Kızılayı ve Afad Brüksel'de Fuara Katıldı, System.String[]  
   
Türk Kızılayı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),  Brüksel'de insani yardım sektörünü bir araya getiren AidEx2017 Fuarı'na katıldı.

Belçika'nın başkenti  Brüksel'de 15-16 Kasım'da düzenlenen Aidex Fuarı'nda yaklaşık 128 metrekarelik bir alanda stand açan  Türk Kızılayı ve AFAD, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

AA muhabirine konuşan  Türk Kızılayı Yerleşim Sistemleri Üretim İşletmesi Koordinatörü Mehmet Eyyüp Alper, 2015'ten beri yurt dışı açılımlarıyla Türk Kızılayının potansiyelini değerlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini,  Dubai ve  Brüksel'de gerçekleşen fuarlara katılım sağladıklarını belirtti.

Alper, bu fuarlara katılım sonrasında Türk Kızılayının faaliyetleri hakkında  Avrupa'da yeterince bilgi birikimi olmadığını gördüklerini kaydederek "Türk Kızılayının faaliyetlerini  Avrupa'da tanıtmak için burada bulunuyoruz." dedi.

Türk Kızılayının fuara İlk Yardım Birimi, Afet Yönetim Müdürlüğü,  Kızılay Toplum Merkezi ve  Kızılay Kart Yardım Programı'yla katıldığını aktaran Alper, fuarda  Türk Kızılayı standına çok büyük bir ilgi olduğunu söyledi.

Alper, "Gerek cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz haftalarda vurguladığı üzere, gerek dışişleri bakanımızın geçtiğimiz hafta  Antalya'da Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Federasyonu toplantılarında vurguladığı üzere, dünya üzerinde gayrisafi milli hasılasına oranla en yüksek dış yardımı yapan, dolayısıyla en cömert ülke konumundayız şu anda. Bu madalyayı göğsümüze takmak nasip oldu." diye konuştu.

AFAD'la birlikte organizasyona katıldıklarını anlatan Alper, "Türk Kızılayı, AFAD'la beraber Türk bayrağını burada dalgalandırma şansı yakaladı. Bu bizim için büyük bir onur oldu." ifadelerini kullandı.

Alper,  Türk Kızılayı'nın 2018'de 150'inci yıl dönümü vesilesiyle yapacakları faaliyetler kapsamında  Brüksel'deki 2018 AidEx Fuarına daha kapsamlı katılım göstereceklerini sözlerine ekledi.

~~Yürüttüğü insani yardım operasyonları ve projelerle alanında öncü olan Türk Kızılayı, Belçika’nın Brüksel şehrinde gerçekleştirilen AIDEX fuarına katıldı. İnsani yardım sektörünün tüm unsurlarını bir araya getiren fuarda Türk Kızılayı katılımcılarla bilgi birikimini paylaştı.
 
Yedi yıldır düzenlenen ve bu yıl ki konusu "Hesap verebilirlik ve şeffaflık" olan AIDEX fuarına 70 ülkeden, sayıları 2000'den fazla profesyonel katılım sağladı. Fuara katılan insani yardım sektöründe faaliyet gösteren hizmet ve ürün temelli firma ve organizasyonlar, kurdukları standlar yardımıyla yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgi ve belgeleri ziyaretçilere aktardı. Türk Kızılayı’nın standını ziyaret eden Türkiye’nin Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu da, Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi edindi.
 
“Çadır üretim teknolojimiz ve kapasitemiz sektör profesyonelleri tarafından çok beğenildi”
 
Dünyanın dört bir tarafına yardım ulaştıran Türk Kızılayı’nın, kendi üretimi olan afet çadırları ve uyguladığı projelere yönelik bilgiler paylaşıldığını dile getiren Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük, “Bölgesinin en güçlü ulusal derneklerinden bir olan Türk Kızılayı, özellikle afet müdahale kapasitesi olarak önemli mesafeler kat etti. Sektörün en önemli fuarında bu yönümüzü göstermenin yanı sıra diğer faaliyetlerimize ilişkin de paylaşımda bulunma fırsatı bulduk. Çadır üretim teknolojimiz ve kapasitemiz sektör profesyonelleri tarafından çok beğenildi. Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin bu konudaki deneyimi katılımcıların dikkatini çeken bir diğer konuydu. Fuarın Kızılayımıza önemli katkısı olduğunu düşünüyorum. Uluslararasılaşma yolunda ciddi adımlar atan Kızılayımızı bu tür fuarlara ve etkinliklere daha fazla taşıyacağız. Sahada yaptıklarımızı yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da anlatacağız.” dedi.
 
AIDEX nedir?
 
 AIDEX, uluslararası yardım ve kalkınma toplumunun özel sektörle bağımsız bir ortamda bulunmasına, yeniliği teşvik etmesine ve sürekli artan acil yardım ve kalkınma ihtiyaçlarını desteklemesine yardımcı olmak amacıyla öncü bir platform olarak oluşturulmuştur.
 
 AIDEX, konferans, sergi, toplantı alanları, ödüller ve atölye çalışmalarını kapsayan iki günlük bir etkinliktir. Temel amacını ise, sektörü her seviyede devreye sokmak, yardımlaşmak, iş geliştirme profesyonellerini buluşturmak, kaynak sağlamak ve bilgi edinmek konularını oluşturuyor.