Şevket Temiz, teknoloji sektöründeki açığı gündeme getirdi

Brüksel Bölge Milletvekili Şevket Temiz, Brüksel Bölgesinde İşten ve Ekonomiden Sorumlu Bakan Didier Gosuin'e iş sektörü hakkında önemli bir konuyu gündeme getirerek bir soru önergesi yöneltti.

Brüksel Bölge Milletvekili Şevket Temiz, Brüksel Bölgesinde İşten ve Ekonomiden Sorumlu Bakan Didier Gosuin’e iş sektörü hakkında önemli bir konuyu gündeme getirerek bir soru önergesi yöneltti.

Ekonomik İşler Komisyonu toplantısında sunduğu önergede, Bakan Gosuin’e işsizlik oranının düşmesi ile iş sahasının gelişmesini memnuniyetle karşıladığını dile getiren Şevket Temiz, her yıl düzenlediği fuarlarla şirketleri mühendis ve teknisyen adaylarıyla buluşturma görevini üstlenen Agoria Company Tour adındaki kuruluşun, teknoloji sektörünün daha fazla elemana ihtiyacı olduğu konusunda dikkat çektiğini ifade etti ve bu ihtiyacın ülke genelinde yaklaşık 30 bin gibi büyük bir rakama ulaştığını bildirdi.

Ülke genelinde, bu sektörün son yıllarda önemli bir ivme gösterdiğini anlatan Şevket Temiz, eleman eksikliğinin yaşandığını fakat bu boşluğun kolayca dolmadığının altını çizdi.

Konu hakkında, önergesine birkaç soru ekleyen Milletvekili Şevket Temiz, Bakan Gosuin’e Brüksel bölgesindeki hakkında bilgi istedi.

Actiris’e başvuru yapanlar arasında, teknoloji sektörüne uygun profillerin bulunup bulunmadığını da soran Şevket Temiz, Bakan’a Agoria Company Tour hakkında yeterince bilgiye sahip olduğunu ve buraya katılan şirketlerin ihtiyaçlarının yeterince karşılanması hakkında bir bilgi sahibi edinip edinmediğini sordu.