BAŞKONSOLOS DİLŞAD KIRBAŞLI KARAOĞLU KONUTUNDA ÖĞRETMENLERE RESEPSİYON VERDİ

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve bir öğretmen olan eşi Adem Karaoğlu ile birlikte '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle, Belçika'da Türkçe ve Türk Kültürü eğitimi veren öğretmenlere konutunda resepsiyon verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve bir öğretmen olan eşi Adem Karaoğlu ile birlikte ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle, Belçika’da Türkçe ve Türk Kültürü eğitimi veren öğretmenlere konutunda resepsiyon verdi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen resepsiyonda konuklarına hoş geldiniz konuşması yapan Başkonsolos Karaoğlu, “Saygıdeğer öğretmenlerimiz sizleri ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle öncelikle tebrik ediyor hepinize hoş geldiniz diyorum. Bildiğiniz gibi eşim de sizler gibi bir öğretmen ve bundan çok büyük bir gurur duyuyorum.

Ben göreve geldiğim ilk günlerde Başkonsolosluğumuzun merkezine Türkçe ve Türk kültürünü yerleştirdik. Bu çerçevede pek çok etkinlik yaptık. Görüştüğümüz ve her gittiğimiz yerde çocuklarımızın geleceği için Türkçe derslerini bir tercih değil, mutlaka ve mutlaka çocuklarımızın geleceği ve ortak manevi paylaşımların devam etmesi için bir zorunluluk olduğunu vurguladık.

Konsolosluk sizin eviniz dedik ve konsolosluğumuzun kapısını çocuklarımız için sonuna kadar açtık. Bu çerçevede ebru yapmadan, kitap okumaya müzik aletlerinin tanıtımından, bayram kartı yazmaya kadar bir dizi etkinlikler düzenledik. Sevgili çocuklarımızın Türkçe konuşup yazmalarını sağlamak için kendi imkanlarımız dahilinde çeşitli çalışmalarda bulunduk. Türkiye’den getirilen Türkçe materyalleri de bu etkinliklerde kullanıyoruz. İstedik ki, sizin çabalarınıza bir nebze de olsa destek olalım ve Brüksel Başkonsolosluğu olarak Eğitim Müşavirliğimiz bünyesinde görev yapan siz değerli öğretmenlerimize sonuna kadar da destek olmaya devam edeceğiz.

Bizler hepimiz yurt dışında çalışan devlet memurlarıyız. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletine hizmet ediyoruz. Ama biz diplomatlar sadece bu günle ilgileniyoruz. Ama biz diplomatlar vatandaşların sorunlarını çözmekle ilgileniyoruz. Oysa ki siz öğretmenler bizlerden çok farklısınız. Bizler sorunlar olmasın diye uğraşan bir ekibiz, sizler bundan 10 yıl 30 yıl sonrası için uğraşan ekipsiniz. Sizler her zaman bizlerden 1-0 öndesiniz. Ve sizler geleceği şekillendiren kadrolarsınız.

Bugün geriye dönüp baktığımızda hepimizin hayatında bizim için önemli olan bir öğretmen var hepimizi yetiştiren bir öğretmen var. Ben de bu vesileyle başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gelmiş geçmiş ve görev yapan bütün öğretmenlerimizin emeği önünde saygıyla eğiliyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ali Özgür, Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Başkonsolos Karaoğlu’na teşekkür ederek şunları ifade etti, “Bizlerin çalışmalarında her fırsatta yanımızda oldunuz ve olmaya devam ediyorsunuz. Bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak, konutunuzda ağırlamaktan dolayı şahsım ve tüm öğretmen arkadaşlarım adına size ve değerli, meslektaşımız olan eşiniz Sayın Adem Karaoğlu’na teşekkür ediyoruz.”

Resepsiyon yemek ikramı, günün anısına hazırlanan hediye paketlerinin takdimi ve toplu hatıra resminin alınmasıyla son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com