Federal Milletvekili Veli Yüksel "VRT kanalı yetkililerini tebrik ediyorum.

~~Belçika Flaman bölgesi kamu televizyonu VRT İslam dini programlarını yayınlama kararı aldı. İlk yayın 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Bu kararı değerlendiren Federal Milletvekili Veli Yüksel "VRT kanalı yetkililerini tebrik ediyorum. Geç de olsa bu bir haksızlığın ortadan kaldırılması adına önemli bir adımdır.", şeklinde konuştu.

~~Belçika Flaman bölgesi kamu televizyonu VRT İslam dini programlarını yayınlama kararı aldı. İlk yayın 10 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Bu kararı değerlendiren Federal Milletvekili Veli Yüksel “VRT kanalı yetkililerini tebrik ediyorum. Geç de olsa bu bir haksızlığın ortadan kaldırılması adına önemli bir adımdır.”, şeklinde konuştu.

Milletvekili Yüksel Flaman Parlametosu’nda görev yaptığı dönemde VRT’de İslami yayınlar için çok mücadele etti. 2011 yılında Müslüman Radyo Televizyon Kanalı (MTRO) yayınlarına başladı. Yüksel MTRO yayınlarının tarihi bir fırsat olduğunu belirterek “Flaman Hükümetin maddi desteği ile Katolik, Ateist, Ortodoks, Protestan ve Musevi toplumları televizyon ve radyoda seslerini duyurabilirken, 600 bini aşan nüfusuyla Müslüman toplumu dışarıda kalıyordu.”, dedi.

İslam ve müslümanların hedefte olduğu bir dönemde bu yayınların önemli olduğunu belirten Yüksel ”İnsanlar bilmedikleri konulara uzak dururlar veya düşmanca yaklaşırlar. O yüzden bu programlar İslam’ın ve müslümanların doğru anlatılmasına katkı sağlayacaktır.”, dedi.

MTRO yayınları takipsizlik nedeniyle ve Flaman hükümetinin aldığı bir kararla diğer dini programlarla birlikte Ocak 2016 itibariyle iptal edildi. Özellikle medyadan sorumlu bakanın sahip çıkmamasının bu sonucu ortaya çıkardığına değinen Yüksel “Aynı liberal (parti) çevreleri şimdi de bu yayınların iptal edilmesini savunuyorlar. Gerekçeleri; dini yayınlar devlet televizyonunun işi değilmiş. Bu çevrelere soruyorum: Niye daha önce bu yayınları protesto etmediniz? Eğlence yayınları peki devlet televizyonunun işi mi?”, diye tepki gösterdi.

Milletvekili Yüksel Belçika’da İslamiyet'in 1974 yılında resmi din olarak tanındığının, Müslümanların da vergi ödediklerinin ve diğer dinlerle eşit muamele görmesi gerektiğinin altını çizdi. “Bu demokrasinin ve hukuk devletinin gerektirdiği bir eşitliktir. Bu konuda Müslüman toplumu taviz vermemelidir.” dedi.

İlk yayında Genk Hasan İbn Thabit Camisi Mevlit Kandili programına ve Belçika Müslümanlar Temsilciliği başkanının konuşmasına yer verileceği bildirildi.