Resul Tapmaz'dan Uluslararası Gönüllüler Gününde Jest

~5 aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla Gent Belediye'si gönüllü olarak çeşitli kurumlarda görev yapanları Belediye Sarayı'nda kabul etti ve bir resepsiyonla ağırladı.

~5 aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla Gent Belediye’si gönüllü olarak çeşitli kurumlarda görev yapanları Belediye Sarayı’nda kabul etti ve bir resepsiyonla ağırladı.

Gent Beldiye Başkan Yrd. Refah, Sağlık, Eşit haklar ve Spor’dan sorumlu Resul Tapmaz yaptığı konuşmasında şöyle dedi: “Gönüllüler şehrimizin pek çok hizmet alanında önemli bir yer almaktadır. Tüm şehirde yaklaşık 35.000 gönüllü görev almaktadır, bu da nüfusumuzun % 14’ü anlamına gelmektedir.  8 Aralık 2016 tarihinden bu yana Gönüllüler Noktası Merkezi gönüllülerin en yararlı olabilecekleri alanları belirlemek ve yönlendirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca dijital platformu www.vrijwilligerpunt.stad.gent ile de hizmet vermektedir.  Bu şekilde gönüllüler ve kuruluşlar en kısa süre içinde mükemmel bir uyum içinde birbiraraya gelebilmektedir.  Spor külüpleri, müzeler, kütüphaneler, mahalle çalışmaları, hatta OCMW bile gönüllülelerin desteği olmadan düşünülemez. Bu yüzden topluma verdikleri hizmetlerle değerleri bizler için paha biçilemez.”

Topluma hizmet ve katkılarından dolayı gönüllülere teşekkür amaçlı düzenlenen günde şehrin çeşitli yerlerinde gönüllülere kahvaltılık çörekler ve şekerlemeler dağıtıldı.  Tapmaz da Gent sokaklarında bizzat  bu etkinliklere katıldı.

Geçtiğimiz yıldan beri 454 kurumun gönüllü aradığı, Gönüllüler Noktası Merkezi’ne  405 yeni gönüllü adayının başvurduğu, bunlardan  276’sinin  gönüllü arayan çeşitli kuruluşlara yönlendirerek kayıt yaptırdığı belirtildi.