SOUHAILA JNAH BRÜKSEL'DE YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ

~Her yıl geleneksel hale getirilen Brüksel'in en iyi öğretmenleri yarışması bu yılda düzenlendi. Bu insiyatifi BRUZZ Dergisi, Brüksel Üniversite Birliği ile birlikte, Erasmushogeschool Brussel, CVO Coovi ve Vrije Universiteit Brussel'in birlikte gerçekleştirmekteler.

~Her yıl geleneksel hale getirilen Brüksel'in en iyi öğretmenleri yarışması bu yılda düzenlendi.
Bu insiyatifi BRUZZ Dergisi, Brüksel Üniversite Birliği ile birlikte, Erasmushogeschool Brussel, CVO Coovi ve Vrije Universiteit Brussel'in birlikte gerçekleştirmekteler.

Organizatörler bu seçimde amacımız 'En iyi öğretmeni seçmekten ziyade, tüm Brüksel öğretmenlerini dikkat çekici hale getirmektir.
Bu anlamda 2017 yılı için yapılan 'Yılın Öğretmeni seçimine 100 Öğretmen katıldı. 2000'e yakın oyun kullanıldığı seçimde bu yıl jüri, 100'den fazla aday arasından 3 öğretmeni seçti: Öğretmen Souhaila, Öğretmen Kristin ve usta Pieter.
En fazla oyu alan Laken'de bulunan Marta Somers Lisesi'nde eğitim veren Souhaila Jnah (22) genç yaşta birinci seçildi. Öğretmen Souhaila, aynı zamanda Belçika'da yaşayan göçmen kökenli bir Belçika'lı olarak da rol model oldu. Souhaila, "Öğretmen olmak benim rüyamdı.Bu seçimle de rüyam taçlandı" dedi.

Sadece eğitim verdiği öğrenciler değil, aynı zamanda okul yöneticileri de Souhaila'nın yılın öğretmeni seçilmesinden son derece memnun oldu. "Martha Somers Lise'de eski bir öğrenci de olan Souhaila için yöneticiler, "Souhaila, Brüksel'in gençlerinin bir şeyler başarabileceğinin canlı kanıtıdır. Souhaila, yönetime göre, göçmen kökenli bir öğrenci ve öğrencilerimiz için bir rol modelidir" dediler.

Seçilen Öğretmen Souhaila, bilim dergisi EOS'a abonesi ile de ödüllendirildi. Souhaila "Meslektaşlarımla, dergiyi paylaşacağımıza zaten karar verdim. Brüksel gençleri anlaşılmadığında agresif olabilirler. Ancak bu sadece yanlış anlaşıldıklarında olur. Onları dinlemediğinizi fark ederlerse, kendilerini çabucak dışlanmış hissediyorlar. Sınıfımda öğretmen ve öğrenci arasında hiyerarşik bir fark istemiyorum. Benim görevim her zaman erişilebilir olmanın yanı sıra özel sorunlarını da onlarla paylaşmaktır. "
Yeni öğretmenliğe başlayan Souhaila öğrenciler ve meslekdaşları tarafından çok sevilen ve sayılan bir eğitimcidir.
Aynı okulda Rehber Öğretmenlik yapan ve yeni seçilen Öğretmen Souhaila'nın da rehber öğretmeni olan Yalçın Şen, 'Brüksel'de Yılın Öğretmeni' seçilen Souhaila Jnah ile birlikte  dergi merkezimizi ziyaret etti.
Genel Yayın Yönetmenimiz Celil Gündoğdu'yu ziyaret ederek, başarılarını anlatarak, dergi çalışmalarında başarı dileklerinde bulunan Rehber Öğretmen Yalçın Şen Öğretmen Souhaila Jnah duygularını Gündoğdu'ya aktardılar.

Şen, "Souhaila'nın seçilmesinden çok mutlu olduğunu" dile getirerek,"Eski bir öğrencimin okuduğu okula Öğretmen olarak yeni göreve başlaması ve bunun ardından  'Yılın Öğretmeni' olarak seçilmesi beni çok mutlu etti ve gururlandırdı" dedi.
Gündoğdu misafirlere teşekkür ederek, başarılarının devamını dileyip, yayınladıkları eserlerden oluşan kitap ve dergiler takdim etti.
-----------------------------------------------------------------------
Belçika Aydın Haber olarak 'Yılın Öğretmeni seçilen Souhaila Jnah'ı ve Rehber Öğretmen Yalçın Şen'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
www.belcikaaydınhaber.com