BRÜKSEL BAŞKONSOLOSLUĞU'NUN DÜZENLEDİĞİ "˜GÖNÜL SAZLARI VE GÖNÜL SÖZLERİ MUHTEŞEMDİ

~~T.C. Brüksel Başkonsolosluğu 2017 yıl sonunu muhteşem bir etkinlikle uğurladı. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu'nun himayelerinde gerçekleştirilen "˜Gönül Sazları, Gönül Sözleri" başlıklı etkinlikte, özellikle Sıla nostaljileriyle yaşayanlarda duygulu anların yaşamasına neden oldu.

~~T.C. Brüksel Başkonsolosluğu 2017 yıl sonunu muhteşem bir etkinlikle uğurladı.

Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nun himayelerinde gerçekleştirilen ‘Gönül Sazları, Gönül Sözleri” başlıklı etkinlikte, özellikle Sıla nostaljileriyle yaşayanlarda duygulu anların yaşamasına neden oldu.

Başkonsolos Karaoğlu, güler yüzlü bir şekilde davetlilerini karşılayarak, “Evinize hoş geldiniz” sözleriyle karşılaması vatandaşları son derece memnun etti. Başkonsolosluk salonunda gerçekleştirilen “Gönül sazları, Gönül Sözleri” etkinliğinde güzel Anadolu’muz kültürlerine ait olan saz, söz ve türkülerle buluşan vatandaşların, zaman zaman duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.

Belçika Türk toplumunun öncülerinden olan Duayen sanatçılardan İsmail Erdoğdu ve Fakı Eder sazları ve sözleri, Şairler Kamil Sayın, Abdil Göktekin ve Hakiki Kabakçı okudukları şiirlerle geceye renk kattılar. Davetliler sanatçıların söyledikleri türkülere eşlik ederek, oyunlar da oynadılar. Vatandaşlar kimi zaman ‘Sıla türküleriyle hüzünlenirken, kimi zaman da hiciv dolu şiirlerle güldüler.

Soğuk bir kış gecesinde Devlet temsilcilerinin vatandaşlarıyla sıcak ve samimi bir ortamda güzel bir yıl sonu programında buluşmaları takdire şayandı.

Başkonsolos Karaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa, AB nezdinde Büyükelçi Faruk kaymakçı, müşavirler, Türkçe ve Türk kültürü öğretmenleri, Üniversite öğrencileri ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri katıldı.

BAŞKONSOLOS KARAOĞLU “EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ”

Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, yaptığı selamlama konuşmasında “Tüm davetlilerimiz olarak hepiniz “evinize hoş geldiniz” diyerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu gün davetimize icabet ederek, gerek bizleri gerekse sanatçılarımızı onurlandırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sanatçılarımıza da şimdiden katılımları ve emekleri için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Konsolosluklarımız sadece gündüzleri gelip şu arkamda gördüğünüz gişelerde vatandaşların resmi evraklarının tanzim edildiği yer değildir. Konsolosluğumuz aynı zamanda dostça etkinliklerin yapıldığı Türk kültürümüzün iliklerimize kadar işlendiği , dostlukların kurulduğu, dostça çaylarımızın içildiği yer olarak da kullanılmakta.

Bu akşamki etkinliğimizi de bu çerçevede düzenledik. Bu amaçla kadim kültürümüzün günümüzde elçiliklerini yapan değerli sanatçılarımıza kapılarımızı açarak sizlerle buluşmalarını sağladık. Bu anlamda gecemizin etkinlik ismini “Gönül sazları, Gönül sözleri” olarak belirlerken, sloganı da “Sıla hala var mıdır?” olarak belirledik. Bir kısmımız hala Türkiye’ye dönme özlemini yaşarken, bir kısmımızda anavatanı Türkiye’ye ile bağlarını kopararak kimliğini kaybetmiş duruma gelmiştir.

Konsolosluk olarak bizim arzumuz vatandaşlarımızın artık gurbetçi değil, Avrupa’da yaşayan ‘Avrupa’lı Türkler’ olarak anılmalıdır. Vatandaşlarımızın artık sıla yerine sıla hasreti yerine artık özlemle Türkiye’yi anmasıdır. Bu gece buradan ayrılırken ‘Gurbetçi Türk mü?’, ‘Avrupa’lı Türk mü?’, ‘Sıla hala var mı? Yok mu?’ diye düşündürürsek ne mutlu bizlere. Bu gecenin keyfini gönlünüzce geçirmenizi diliyor, hepiniz teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçılar adına Şair Kamil Sayın, sanatçı arkadaşları adına programa ev sahipliği yapan Başkonsolos Karaoğlu’na teşekkür etti.

Program sonrası başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu davetlilerine yemek ikramında bulundu. Ayrıca geceye özgü günün anlam ve önemini ifade eden özel baskılı ay yıldızlı çikolatalardan da davetlilere ikramda bulundu.

************************

Editörün notu: Anadolu’muza has kültürümüz olan ‘Gönül sazları ve Gönül Sözleri’ başlıklı güzel bir etkinlikte, Avrupa’nın başkenti Brüksel’de yaşayan Avrupa’lı Türklerle buluşturan T.C. Brüksel Başkonsolosu Sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve ekibine vatandaşlar ve şahsımız adına teşekkür ediyoruz. www.belcikaaydinhaber.com