TÜRK DERNEKLER BİRLİĞİ-UTV 10. BERABER ÖDÜLÜ'NÜ VERDİ

~~Belçika'da yabancı kökenli öğrencilerin onda dördü okulları diplomasız terk ediyor, bu da toplumsal ölçüde sosyo-ekonomik durumumuzu olumsuz etkiliyor. Türk Dernekler Birliği-UTV ve partneri Willemsfonds başarılı öğrencilik deneyimlerine ışık tutarak diğer ailelere örnekler sunarak toplumumuzdaki eğitim seviyesine katkıda bulunuyor.

~~Belçika’da yabancı kökenli öğrencilerin onda dördü okulları diplomasız terk ediyor, bu da toplumsal ölçüde sosyo-ekonomik durumumuzu olumsuz etkiliyor. Türk Dernekler Birliği-UTV ve partneri Willemsfonds başarılı öğrencilik deneyimlerine ışık tutarak diğer ailelere örnekler sunarak toplumumuzdaki eğitim seviyesine katkıda bulunuyor.
Beraber ödülü’yle 10 yıldır yüksek okulu tamamlamış yabancı kökenli öğrencilerin, onlara verdikleri destekten ötürü, ailelerini ödüllendiriliyor. Toplumumuzla ilgili batıda verilen olumsuz haberlere karşı böyle başarı öykülerine dünden daha fazla ihtiyacımız var. Beraber ödülüyle dereceye giren ailelere para ödülü ve tanıtım ile destek veriliyor.
Beraber ödülü için başvuru yapan tüm hikayeler birbirlerinden değerli öyküklerle dolu, katılan tüm aileler hem kendi akarabalarına hem de çevrelerine örnek teşkil ediyorlar.
2017 Beraber ödülü için ilk üç derecesine giren aileler:
- Beringenden, Nurselim ve Emine Dereli ailesiyle kızları Rabia Dereli.
- Sint-Truiden’den Mehmet ve Raziye Koyuncu ailesiyle kızları Almila Koyuncu.
- Sinaai-Waas’dan Zakia El Ahmadi ailesi ve kızları Amal El Ahmadi.
Kazanan aileinin zor bir göç ve uyum hikayesi olmuş. Farklı dili, kültürü, eğitim sisteminden gelmek ve Belçika’da başarıya ulaşmak düşündüğümüzden de zor. Bu aile ilk günden beri sorumluluk taşımış, çocukların eğitimine önem vermiş, kendi ve çocuklarının topluma uyumunu sağlayabilmek için bir seri çaba göstermiş. En çok önem verdikleri konu ise çocukların yerel dili öğrenmeleri olmuş. Velilerin kendilerinin yerel dili iyi konuşamamaları onları engelleyememiş, bilhakis çocuklarını Belçikalılarla arkadaş edinmelerini teşviklemişler, evlerine davet etmişler, birlikte konuşarak, yerel televizyon izleyerek dillerini geliştirmişler, çevrelerine uyum sağlamayı başarmışlar. Bu şekil ev ödevlerini takip etmişler, öretmenleriyle irtibat kurmuşlar, arkadaşlarıyla çevre edinmişler ve de başarmışlar, çünkü bu ailenin çocukları artık mühendir, eğtimen ve sosyal asistan olmuşlar.
2017 Beraber ödülü’nün bu başarılı öyküsü kızları Almila’yal birlikte Sint-Truiden’den Koyuncu ailesine verildi. Beşyüz avro ödül, Willemsfonds tarafından ödüllendirilmiş kitaplar ve bir de meslek hayatına destek verecek başarı becerisiyle ünvan kazanmış oldular. Diğer dereceye giren ailelere de benzeri ödüller takdim edildi.

www.belcikaaydinhaber.com