GENT FUTBOL OYNUYOR...

16 aralık 2017 tarihinde Mariakerke'deki Bourgoyen Spor Salonunda Gent Voetbalt (Gent futbol oynuyor) 6. kez düzenlendi. Turnuvaya 3 ayrı kategoride 6 takımdan toplam 200 sporcu katıldı. Turnuva çerçevesinde Türk, , Fas, Kolombiya kökenli Gent'li ve Belçikalı vatandaşların katılımıyla oldukça zengin katılımcı grubundan oluştu.

~~16 aralık 2017 tarihinde Mariakerke’deki Bourgoyen Spor Salonunda Gent Voetbalt  (Gent futbol oynuyor)  6. kez düzenlendi. Turnuvaya 3 ayrı kategoride 6 takımdan toplam 200 sporcu katıldı. Turnuva çerçevesinde Türk, , Fas, Kolombiya kökenli Gent’li ve Belçikalı  vatandaşların katılımıyla oldukça zengin katılımcı grubundan oluştu.

~~Bilinen takımların yanında  FC Rooigem, VSV Gent, VZW Jong takımları da katılımcılar arasındaydı. Bu yıl ayrıca ilk defa Hollanda’dan bir takım vardı. Bu da turnuvanın adının daha büyük bir çapta ünlenmeye basladığının bir göstergesi.  Çoçuk katılımcılar karşılaşmaların aralarında Belgium Got Talent’e katılmış olan Martijn Debbaut ile Panna futbolu oynama fırsatı da buldu. Bunların yanısıra Warmste Week dolayısıyla bir gala yarışması düzenlenerek turnuvadan elde edilen 500 €’luk gelir de G-Sport (engelliler sporu) orgazinasyonun bir kolu olan Parantee Psylos’a hediye edildi. Gala yarışmasında TeamGent de Red Flames’ın bayan oyuncularıyla karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalara Gent Belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri bizzat katıldı.

- Elke Decruynaere (Bld. Bşk. Yrd.)
- Anne Schiettekatte  (Bld. Meclis üyesi)
- Astrid De Brucker (Bld. Meclis üyesi)
- Caroline Van Peteghem
- Zeneb Bensafia (Bld. Meclis üyesi)
- Hannelore Bonami
- Lore Provoost
- Koç olarak: Daniel Termont
- Görevli hakem: Rudy Coddens
Spor’dan sorumlu Belediye Başkan yardımcısı Resul Tapmaz rahatsızlığı nedeniyle ne yazık ki bu yılkı  turnuvaya katılamadı. Turnuvaya gün boyunca 250 izleyici geldiği gözlendi.
Turnuvayı kazanan gruplar çeşitli yaş grupları arasında şöyle:
u 11: Futsal Beşiktaş
u 13: Futsal Gent
u 15: Futsal Beşiktaş

Turnuva  basın tarafından ilgi gördü ve De Gentenaar,  Beltürkhaber,  Yeni Vatan,
Belemtürk ve Bruxellescorner gazete muhabirleri  tarafından takip edildi.
Afişlerde “Gent = Spor” yazıları dikkati çekti. Turnuva boyunca tüm katılımcı sporculra sağlıklı
beslenme çerçevesinde meyve ve su ikram edildi. Madalyaların üzerinde Gent: spor logo
olduğu gözlendi ve sporculara çeşitli gent: spor hediyeleri verildi.
FC Rooigem ile VSV Gent ‘Elk Talent Telt’ üyeleri arasına dahil olduklarını ilan ettiler.

www.belcikaaydinhaber.com