TÖSED'İN KURULUŞUNUN 20. YILI VE YILBAŞI RESEPSİYONU COŞKULUYDU

~~Belçika'nın en prestijli Sivil Toplum kuruluşlarından olan "˜Belçika Türk Özel Sektör Derneği' (TÖSED), kuruluşunun 20. yılı ve yılbaşı nedeniyle, Brüksel'de bulunan BECİ salonunda, resmi kurum temsilcileri siyasiler , STK temsilcileri ve işadamı üyelerinin katılımıyla bir resepsiyom gerçekleştirdi.

~~Belçika’nın en prestijli Sivil Toplum kuruluşlarından olan ‘Belçika Türk Özel Sektör Derneği’ (TÖSED), kuruluşunun 20. yılı ve yılbaşı nedeniyle, Brüksel’de bulunan BECİ salonunda, resmi kurum temsilcileri siyasiler , STK temsilcileri ve işadamı üyelerinin katılımıyla bir resepsiyom gerçekleştirdi.

Belçika’da hizmet veren Özel sektör üyelerinden oluşan, lobisel çalışmalarıyla Belçika ve Türkiye arasında dostluk ilişkilerini kuran ve geliştiren TÖSED, Cumhuriyetçi ve Laik misyonuyla da göz doldurmakta. Türk Toplumunu en iyi bir şekilde temsil eden TÖSED, hem ekonomik, hem de dayanışma ve kaynaşma adına önemli faaliyetlerde bulunmakta.

TÖSED’in kurucularından olan Başkan Yaşar Tümbaş ve Yönetim kurulu üyeleri resepsiyonda davetlilerini ağırlayarak, onlarla kulis sohbetlerinde bulundular.

Resepsiyona AB Nezdinde Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü eşi Sefire Simay Gümrükçü, Büyükelçilik Maslahatgüzarı Engin Solakoğlu, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Federal Milletvekili ve Saint Josse belediye başkanı Emir Kır, Senatör Güler Turan, Schaerbeek belediye başkan yardımcıları Sait Köse, Sadık Köksal, Belçika başbakan danışmanı ve Evere belediye meclis üyesi Belma Tek, sanat camiası, işadamları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

TÖSED Başkanı Yaşar Tümbaş, yaptığı selamlama konuşmasında davetlileri selamlayarak, çalışmaları ve kuruluşları hakkında şunları aktardı :

“Sayın misafirler, Iyi aksamlar. Tösed Yönetim Kurulu adına hepinize  hoş geldiniz der, sizleri saygı ve sevgi ile selamlarım.

Bu gün TÖSED camiasi için özel bir gün ! Derneğimizin kuruluşunun 20. Yıl dönümünü gurur ve heyecanla  kutluyoruz! 

Yirmi yıl önce  “ İş adamları dostluk gurubu (TIAD)” adı ile kurduğumuz derneğimiz geçen yirmi yıl içinde özellikle Brüksel’de kendini kanıtlamış ve tanınan ve saygı duyulan bir dernek haline gelmistir. Laik, apolitik ve Atatürk ilkelerine ve Avrupa değerlerine bağlı bir dernek olarak yegâne amacımız, Türkiye ve Türk toplumunun imajını yükseltecek, toplumumuzu pozitif yönleri ile tanıtacak etkinikler düzenlemek ve Türkiye’nin AB’ye giriş sürecine karınca kaderince destek vermektir .

22 Şubat akşamı olağan seçimli genel kurul toplantısını bu salonda yapacak olan TÖSED, başkanlığını yaptığım son dört sene içerisinde    düzenlediği fikir kulüpleri, konferanslar , Cumhuriyet Konserleri ve Cumhuriyet Balosu ile oldukça aktif bir süreç yaşamıştır. Onur konuklarımız arasında Basbakan Charles Michel, Federal Dışişleri bakanı Didier Reynders, Brüksel Ekonomi bakanı Didier Gosuin, Saint Josse belediye başkanı Emir Kir, Galatasaray kulübü eski baskanı Ünal Aysal, Roman yazarı Ahmet Ümit,  eski TBMM Başkan Vekili Safak Pavey, Büyükelçilerimiz Selim Yenel ve Faruk Kaymakçı, Enerji uzmanı ve diplomat Ahmet Öğütcü gibi değerleri sayabiliriz.

Samimi olarak bilmenizi istediğim konu TÖSED-BUSINESSTURK’ün bu ülkedeki varlığının ciddi bir şekilde devam ettirilmesidir. Bugün buna daha çok ihtiyac vardır. Tamamiyle gönüllü bir sekilde  sizlere hizmet sunan yeni yönetim kuruluna vereceğiniz desteğgin çok önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Bu vesile ile seçilecek yeni başkan ve yönetim kuruluna şimdiden başari dileklerimi sunarım.

Tösed ayrıca üç yıl önce kurulan  ‘Belçika Türkleri Platformu’na da büyük destek vermiş ve  birlikte  « Beni de dinle» adli mitingin düzenlenmesinde aktif rol oynamıştır. Ne yazik ki bu platform şu anda sadece anılarda kalmıştır !

Oysa ki devamlı olması ve bu ülkedeki Türklerin hissiyatini, hassasiyetini, sorunlarini  dile getirici etkinlikler düzenlemesi, yetkili makamlar nezdinde sözcülüklerini yapması arzu edilir.

Savaş ve aci olaylarla dolu bir yılı geride bıraktık. Gerek öz ülkemizde ve gerekse dünyada arzu ettiğimiz barış ve huzur  ortamı sağlanamadı maalesef ! Gecen yılın ilk günü İstanbul Reina’daki, İzmir’deki  hain saldırıları unutmadik! Yine yüzlerce şehit verdik. Güuney Doğu’da. Yine analar, babalar ağladı ve ağlıyor!  Şehitlere rahmet ve yaralı gazilere sağlık dilerim.

Tüm dileğim 2018 yılının bir barış ve huzur yılı olması, ülkemizin  ve insanlığın mutluluğudur.

Sözlerimi iyimser bir tonla bitirmek istiyorum. Önce dört yıl boyunca birlikte çalıştığımız  Baskan yardımcılarımız Melih Kizavul ve Mehmet Türköz’e ,Yönetim kurulu üyelerimize candan teşekkürlerimi sunarım. Muhasebemizi yapan Tülay Özcan hanım,  Mali Müsavir Hasan Mazibaş ve Denetlemecimiz Mali Müşavir ve Vergi uzmanı  Buyar Kartal’ı da unutmamak gerek! Sayelerinde hesaplarımız emin ellerde ! Ayrıca siz değerli üye ve dostlarımıza bize verdiğiniz destek için tesekkür ederim. Etkinliklerimizi finansal yönden destekleyen sponsorlarımız  MTK+, De Brico, Unit Group, Cricket&Co  şirketlerine  de özel bir teşekkür gönderiyorum. Bu etkinliğimizin ikram servisini her zamanki gibi özveri ve gayet güzel servisleriyle sunan Birmingham Palace sahibi Kazım Korkmazer’e de çok teşekkür ediyorum.

Ve bu vesile ile Belçika’ya yeni atanan  genç ve dinamik  Büyükelçimiz Levent Gümrükçü ve eşine  Belçika’da başarılı bir görev süresi geçirmelerini dilerim.

İyi ve optimist dileklerle 2018 yılının terörden ve savaslardan arınmış, Barış, Huzur, Sağlık ve mutluluk dolu olmasını candan temenni ederim” dedi.

Daha sonra Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü bir konuşma yaparak, TÖSED Başkanı ve üyelerini tebrik etti.

Büyükelçi Gümrükçü, “Değerli konuklar, öncelikle kuruluşunun 20. yılını ve yılbaşını kutlayan TÖSED’in değerli başkanı Yaşar Tümbaş’ı ve yönetimini tebrik ediyorum.

Bize sarfettiği nazik sözleri ve iyi dilekleri için sayın başkan Tümbaş’a teşekkür ediyorum. Eşim ile birlikte bu güzel programda sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyuz.

Yeni yılın ilk günlerinde bizleri hoş bir ortamda bir araya getiren ve TÖSED’i tebrik ediyor ve nice yıllar diliyorum. Bu programda, yeni göreve başlamamız hasebiyle, sizlerle toplu tanışma fırsatını da bulduğum için çok mutlu oldum.

TOSED’in yeni oluşturacağı yönetim kurulununda bu tür etkinlikleri sürekli kılacaklarını faaliyetler yapacağını temenni ediyoruz. Bu tür etkinlikler sizlerle daha çok bir arada olmamıza vesile olacaktır.

2018 yılının ailelerinizle birlikte sizlere sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu yılında ülkemiz ve dünya ya barış, istikrar, güvenlik ve refah getirmesini diliyorum.

2018 yılı Türkiye Belçika, Türkiye ve tüm avrupa ülkeleri ilişkilerinde sıkı bir işbirliğinin dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Bu yılın karşılıklı hareketlenme, karşılıklı ziyaretler ve karşılıklı olumlu ilişkiler içerisinde geçmesini arzuluyoruz. Siyasi ve ekonomik ilişkilerin arttığı karşılıklı diyaloglarla olumlu bir ivme yakalamayı arzu ediyoruz. Tabiki bu süreçte sizlerin vereceği destek  yapacağınız yönlendirme ve sağlayacağınız somut katkılar bizler için çok değerlidir. Hepinize bu süreç içerisinde bize vereceğiniz desteklerden dolayı da şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

TÖSED başkan yardımcısı Mehmet Türköz ise yaptığı konuşmada davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Türköz, kuruluşumuzdan bugüne kadar bizlere destek veren ve her fırsatta bizlerin yanında olan 4 yıldan beri de başkanımız olarak, bizlerle mesai yapan değerli başkanımız Yaşar Tümbaş’a tüm yönetim kurulu arkadaşları olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen resepsiyon ikram ile son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com

TOSED Başkanı Sayın Yaşar Tümbaş ve yönetim kurulu üyelerini bu güzel etkinliklerinden dolayı Belçika Aydın Haber olarak tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.