BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ: "BTMB'NİN ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE TAKİP EDİYORUZ"

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün yeni göreve başlaması nedeniyle, kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği Yönetim Kurulu Büyükelçi Gümrükçüye nezaket ziyaretinde bulunarak, "˜hoşgeldiniz' diyerek yeni görevinde başarı dileklerinde bulundular.

~~Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü’nün yeni göreve başlaması nedeniyle, kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği Yönetim Kurulu Büyükelçi Gümrükçüye nezaket ziyaretinde bulunarak, ‘hoşgeldiniz’  diyerek yeni görevinde başarı dileklerinde bulundular.

BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez, Başkan Yardımcıları Fikret Aydemir, Kadir Duran, Yönetim Kurulu Üyesi Celil Gündoğdu, ETİK Kurulu Başkanı Zana Eminli Acar ve Etik Kurulu Üyesi Zehra Özer’den oluşan heyeti sıcak bir şekilde karşılayan Büyükelçi Gümrükçü, kendisini ziyaret eden heyete Başkan Dönmez’in şahsında teşekkür etti.

Ziyaret’te BTMB’nin kuruluşu ve amaçları hakkında Büyükelçiye bilgiler aktaran Başkan Dönmez, “Sayın Büyükelçim BTMB yönetim kurulu ve tüm üyelerimiz adına sizlere hoş geldin diyor, yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Mesleğimiz gereği sizlerle çeşitli etkinlik vesileleriyle sık sık bir araya gelmekteyiz ve gelmeye de devam edeceğiz. Biz Belçika Türk Toplumuna hizmet eden basın mensuplarını bir araya getirerek, hem mesleki dayanışmayı hem de hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarda bulunmak amacıyla bu oluşumu arkadaşlarımızla gerçekleştirdik. Şu an bünyemizde 25’i aşkın arkadaş var. Bazı arkadaşlarımızda tüzük gereği beklemekteler. Onlar da ilerleyen günlerde bizlere katılacaklardır.

BTMB Derneği Belçika resmi makamları tarafından onaylanmış bir dernektir. 2 yılı aşkın sürede bir çok etkinliğe imza attık, gerek Türk resmi kurumları, gerekse Belçika resmi kurumları ve partilere ziyaretlerimiz oldu. Mesleğimizi anlatan ve bünyemizde tüzel kişilikleriyle bulunan arkadaşlarımıza da destek olduk. Amacımız mesleğini yapanlarla bu konuda çalışmak isteyen yeni meslektaşlarımıza ortam hazırlamaktır. Halkımızın iletişim ve haber alma hakkına hizmet etmekteyiz. Bir çok arkadaşımız bu hizmeti kendi imkanlarıyla fedakar bir şekilde yapmaktalar. Bundan sonraki çalışma, eğitim ve etkinliklerimizde sizlerle bir arada olmak dileklerimizle, sizlere teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi.

Büyükelçi Gümrükçü ise “BTMB’nin kendisini ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verilmesinden memnun olduğunu” ifade ederek, “Ben ilk geldiğimde Belçika’daki tüm yerel ve ulusal basın mensuplarıyla tanışmıştım. Tabi orada sizin derneğinize üye olan bir çok arkadaşlarla da tanışma fırsatım oldu. BTMB’nin çalışmalarınızı takdirle takip ediyoruz.

Öncelikle geldiğiniz ve çalışmalarınız hakkında bilgiler verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Siz basın mensupları çok önemli görevler icra etmektesiniz. Toplumumuzun gözü kulağı olmaktasınız. Gerek Belçika gerekse ülkemiz yöneticileriyle halkımız arasında adeta bir köprü vazifesi oluşturmaktasınız. Bizler bir çok bilgiyi sizlerin yayın organlarından edinmekteyiz.

Bundan sonra da çeşitli vesilelerle bir araya geleceğiz. Mesleki anlamda varsa sorunlar, onlar ile ilgili çözümler noktasında yetkilerimiz dahilinde sizlere yardımcı olabiliriz. Ben buradan tüm basın hizmeti veren arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Toplumların birbirlerini tanımasında, anlamasında ve toplumsal kalitenin yükselmesinde basın önemli yer tutmakta. Bu vesileyle, BTMB olarak sizlerle çok önemli hizmetler vermektesiniz. Nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Toplu hatıra görüntü alınmasıyla ziyaret son buldu.