BRÜKSEL´DE ZEYTİN DALI OPERASYONUNA DESTEK MİTİNGİ

~~UETD Belçika Türkiye Cumhuriyeti tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na destek mitingi düzenledi.

~~UETD Belçika Türkiye Cumhuriyeti tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı”na destek mitingi düzenledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Zeytin Dalı operasyonuna destek için toplanan yaklaşık 200 Türk vatandaşı, İstiklal marşı okudu ve meydanda dev Türk bayrağı açtı.

Bölgede barışın sağlanması üzere yapılan ancak dünya kamuoyu tarafından saptırıldığına dikkat çeken Basir Hamarat, muhalefet partilerin de destek verdiği hareketle ilgili gerçeklerin yansıtılması düşüncesi ile Place Madou’da düzenledikleri mitingde Zeytin Dalı operasyonunun bir barış harekatı olduğunu belirtti.

"Her şey vatan için" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan vatandaşlar, UETD'nin farklı dillerde hazırlamış olduğu "370 bini Kürt 3,5 milyon masum insanın güvenli sığınağı Türkiye'dir", "Zeytin Dalı Harekatı Türkiye'nin meşru müdafaa hakkıdır", "Tüm dünya teröre karşı Türkiye'nin ve masum bölge halkının yanında olmalıdır" yazılı dövizler taşıdı.

UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat Başkent Brüksel’de Madou Meydanında ‘’Afrin Zeytin dalı Operasyonuna’’ destek amacıyla yapılan mitingde yaptığı konuşmasında: ‘’Zeytin dalı Operasyonu bir ülkenin topraklarını işgal değil, bir özgürlük ve barış harekatıdır. Bu harekat terör örgütlerini temizleme operasyonudur. Bir an şöyle düşünün, Belçika’nın etrafı bir terör örgütü tarafından kuşatılmış olsa, ve bir terör devleti kurmak üzere yapılanmaya doğru gitseler, Belçika Hükümeti bundan rahatsız olur mu?, (Olur sesleri gelince), Eee kardeşim Türkiye bu şekilde kuşatılıyor ve bir yapılanmaya doğru gidiyorlar. Biz bunun rahatsızlığından dolayı buradayız, onun için biraraya geldik. Avrupa’nın her yerinde değerli arkadaşlarımız basın açıklaması yapacaklardır. Bizde burada bir basın açıklaması ile sesimizi duyuracağız. Avrupa’da yaklaşık 45 merkezde basın açıklaması yapılacak. Bizler burada barış ve kardeşlik için biraraya geldik. Biz savaş taraftarı değiliz’’ dedi.

www.gundem.be