Aalst Mixt ile Aalst Kevser Camii 2018 baris ödülünü kazandı.

~~Pazar 28 ocak 2018 gunu Vredeshuis kurulusunun yil boyunca yaptigi incelemer, arastirmalar ve juri uyelerinin oy birligi ile karara vardiklari baris odulunu Aalst Mixt dernegine verilmesinde mutabik olunmustur.

~~Pazar 28 ocak 2018 günü Vredeshuis kuruluşunun yıl boyunca yaptığı incelemeler, arastirmalar ve juri uyelerinin oy birliği ile karara vardıkları barış odulunu Aalst Mixt derneğine verilmesinde mutabık olunmuştur.

 2012 yılında kurulan derneğin baş aktörü olan Jose Gavilan ve Adriananın temel amacları farklı etnik grupları birleştirerek herbir etnik grubun sıkıntilarını ayrı ayrı dinleyip ilgilenmek ve yeni gelen vatandaşlara yol gşsterici olmak idi. Derneğin temelinde hoşgörü, saygı, birliktelik ve yardımlaşma kavramları benimsenmiş ve farklı kültürleri dengeli bir şekilde bir arada tutulmasına hassasiyet ile bakılıyor. Ilk başta küçük bir dernek gibi gozukse de kısa bir zamanda büyük bir aktçr olmayı başardı.

 Farklı projelerde destekçi olup, etnik kökeni farklı olan bu derneğin yayımladığı demeçler ve fikirlerini belediye ve devlet nezdinde duyurmayı başardı. Dil kursları, karnaval katılımı,  derneklere kanuni ve hukuki destek seminerleri, açık oturumlar, kermesler ve daha nice projelerde boy gösteriyor.

 Aalst Mixtin kuruluşundan günümüze kadar aktif faaliyet ve desteğinii hiçbir zaman esirgemeyen ve Türk cemiyetini temsil eden Aalst Kevser Camii derneği 2014 yilindan beri yönetim üyesi olarak aktii olan işbirliğini bir adim daha ilerletmiştir. Aalst Kevser Camii adına as başkan Soner Taşlıdere bulunmaktaydı. " Aalst Mixt derneğinin bir parçası olmaktan mutlu ve gururluyuz. 2016'da Belçika bayan barış elçisini o zamanlarda bunyemizde bulunan kultur ögretmenimiz kazandı. 2018'de bu başarıyı bu defa dernek olarak tekrarlamış olduk.

Bizler milletimizi ve Türkiyemizi en iyi şekilde temsil etmeyi herkes gibi önemsemekteyiz. Başarılar hiçbir vakit şahsi değildir. Şayet bir başarı varsa bunda başta yönetim olmak üzere tüm vatandaşlarımızında katkı payı var. Barışı, huzuru, hoşgörüyğ daima en ön safta tutuyoruz. Bizler atalarımızdan ve yüzyıllardır sürdürdügümüz bu tutumla her daim yapıcı olup, yıkıcı olmadik ve olmuyacağız. Inşallah  ecdadımızın esaslarını geçmişte olduğu gibi gelecekte de gelistirerek ve genişleterek sürdürürüz. Herkese hayırlı olsun bu ödül" diyerek, duygularini bizle paylaştı.

 Aalst Mixt derneğinde 40 farklı dernek üye olmakla birlikte farkındalığını bu yönüyle ispatlamıştır. Ödül töreninde çok sayıda STK mensubu ve siyasilerde mevcut idi.