SENATÖR GÜLER TURAN: "ENDİŞE VERİCİ BİR GELİŞME"

Flaman Bölgesi Milletvekili ve Senatör Güler Turan(SP&A) sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşımda "˜'Anvers Sosyal Kurum Organı OCMW'nin bütün itirazlara rağmen Hollada'da aktif özel bir detektif şirketi ile anlaşarak yardım alan vatandaşların Türkiye, Fas ve Polonya gibi ülkelerde gayrimenkul ve maddi durum araştırması yapacak olması endişe verici bir gelişme'' diyerek uyarıda bulundu.

~~Flaman Bölgesi Milletvekili ve Senatör Güler Turan(SP&A) sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşımda ‘’Anvers Sosyal Kurum Organı OCMW’nin bütün itirazlara rağmen Hollada’da aktif özel bir detektif şirketi ile anlaşarak yardım alan vatandaşların Türkiye, Fas ve Polonya gibi ülkelerde gayrimenkul ve maddi durum araştırması yapacak olması endişe verici bir gelişme’’ diyerek uyarıda bulundu.

Hollanda devleti uzun bir zamandır başta Türkiye ve Fas olmak üzere geldikleri ülkelerde gayrimenkul veya herhangi bir geliri, ödeneği olanların sosyal kurumlardan aldığı paraları ödememek veya ödenen paraları faizi ile geri almak üzere hukuk danışmanlığı yapan bir şirket ile çalışıyor.

Hollanda’da yaşayan birçok Türk vatandaşı bu yönde mağdur edildiği biliniyor. Şimdi ise Belçika’da ilk adım Anvers şehrinde atılmış durumda.

www.gundem.be