"ADNAN KOTAOĞLU VE BELÇİKA GENÇ SESLER KOROSU" MUHTEŞEM BİR KONSER VERDİ

~~Belçika'nın duayen sanatçısı Adnan Kotaoğlu ve Dillere Destan Folklör Ekibi korosu "˜Centre Culturel de Scaherbeek' salonunda muhteşem bir konser verdi.

~~Belçika’nın duayen sanatçısı Adnan Kotaoğlu ve Dillere Destan Folklör Ekibi korosu ‘Centre Culturel de Scaherbeek’ salonunda muhteşem bir konser verdi.

Salonu hınca hınç dolduran seyirciler arasında T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Schaerbeek Belediyesi Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sadık Köksal, Schaerbeek belediye meclis üyesi Döne Sönmez, Brüksel başta olmak üzere, Genk, Gent, Anvers olmak üzere, Hollanda’dan gelen müzikseverler vardı.

Ev sahibi olarak, açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Sadık Köksal: “Sanatın birleştirici öneminin” altını çizerek, başta Sanatçı Adnan Kotaoğlu, Dillere destan Folklör Ekibi kurucuları Orhan Ziya Demir ve Dans Hocası Dilek Çil’e ve tüm koroya teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Daha sonra  kısa bir selamlama konuşması yapan Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu “Sanatın birleştirici gücüne” vurgu yaparak, “sanatın her zaman desteklenmesi gerektiğini” vurguladı. Karaoğlu ayrıca geceyi organize edenlere ve katılan sanatseverlere teşekkür etti.

Program’da Dillere Destan Grubu eşliğinde, koro ve solo olarak, Anadolu’nun her yöresinden türküler okundu. Davetlilerin büyük beğenisini alan konserde davetliler de zaman zaman koroya eşlik ettiler.

Pir Sultan Abdal’ın ‘Geçti dost kervanı’ adlı türküsüyle başlayan gecede ayrıca ‘sobalarında guru da meşe yanıyor’ ve ‘Aman şeker oğlan’ adlı türkülerle Dillere Destan gurubuna mensup iki folklörcü gencin muhteşem oyunları alkışlarla karşılandı.

Solo ve koro parçalarıyla devam eden gece, Sanatçı Adnan Kotaoğlu’nun seslendirdiği ‘Vardım ki, yurdundan ayağ göçülmüş’ türküsü ilgiyle dinlenerek beğenildi.

Sanatçı Kotaoğlu, Belçika’da ilk defa okunan bu türkünün hikayesi hakkında şunları söyledi: “1877-79 yıllarında Osmanlı-Rus savaşları esnasında Ruslar, Doğu’yu işgal ederek, Bayburt’a kadar gelmişler. İşgalden sonra şehre dönen şair Bayburtlu Zihni bu şiiri yazmış, aynı zamanda türkü ve sanat müziği olarak bestelenen ender şiirlerden biridir” dedi.

Gece bir Karadeniz türküsü olan ‘Nanni nanni, oy oy’ türküsünün koro tarafından seslendirilmesiyle sona erdi. Sanatseverler konserden “çok memnun olduklarını” ifade ederek,  “bu tür konserlerin yakın zamanda tekrarlanmasını” talep ettiler.

Haber: www.belcikaaydinhaber.com