Müslümanlar Tedirgin! İzlanda Sünneti Yasaklayan İlk Avrupa Ülkesi Oluyor

İzlanda erkeklere sünneti yasaklayan ilk Avrupa ülkesi olmaya hazırlanırken, bu durum hem Müslümanlar hem de Yahudiler tarafından sürdürülen yeni bir inanç özgürlüğü tartışmasına yol açtı.

~~İzlanda erkeklere sünneti yasaklayan ilk Avrupa ülkesi olmaya hazırlanırken, bu durum hem Müslümanlar hem de Yahudiler tarafından sürdürülen yeni bir inanç özgürlüğü tartışmasına yol açtı.

~~İzlanda parlamentosuna sunulan ve sünneti yasaklayan yasa tasarısı, yasağı ihlal edenlere 6 yıl hapis cezası öngörüyor. Buna tek istisna olarak da "sünnetin tıbbi olarak gerekli olduğu durumlar" öngörülüyor.
İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI

Tasarı, Yahudi ve Müslüman toplumlarının İzlanda'da yaşamasını imkansız hale getirecek bir düzenleme olarak gören dini liderlerin sert tepkisini çekerken, Avrupa Birliği içindeki Katolik kilisesinin başkanı Kardinal Reinhard Marx tasarıyı, "İnanç özgürlüğüne tehlikeli bir saldırı" diye tanımladı ve "Sünnetin suç sayılması çok ağır bir düzenleme ve derin endişe uyandırıyor" diye konuştu.

İSLAMOFOBİYİ BESLEYEBİLİR

Bir çok Yahudi ve Müslüman, sünnet konusunun tıpkı dini giysiler ve hayvan kurban etme geleneği gibi anti-semitizm (Yahudi düşmanlığı) veya İslamofobi tarafından araçsallaştırılabileceğinden endişe ediyor.