Yüksel: "Gent'te park ücretlerini düşüreceğiz!"

~~Gent Belediyesi, CD&V Grup Başkanı ve Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel ekimde yapılacak belediye seçimleri için partisi CD&V'nin ilk seçim vaadini açıkladı

~~Gent Belediyesi, CD&V Grup Başkanı ve Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel ekimde yapılacak belediye seçimleri için partisi CD&V’nin ilk seçim vaadini açıkladı. Gent’in, park ücretleri konusunda Belçika’nın en pahalı şehri olduğunu kaydeden Yüksel, “2016 yılına kadar sadece şehir merkezinde park ücretli iken 2 yıldır bütün yerleşim alanları ve mahalleler dahil, Gent’in bütün sokakları paralı park kapsamına alındı. Bu yüzden biz seçmenlere somut olarak şunun sözünü veriyoruz: CD&V olarak biz park ücretlerini düşüreceğiz” dedi.

Vatandaşlarımız cezalandırılıyor
Bilindiği gibi iki yıl önce Gent Belediyesi’nin iktidar ortakları olan SP.A, GROEN ve OPEN VLD, Gent’in şehir merkezinde 1 saat park ücretini 2,50 Euro yapmıştı. Sarı bölgede 0,90 Cent’ten, 1,50 Euro’ya ve yeşil bölgede ise bedava olan park ücretinin 0,80 Cent’e çıkarıldığına dikkat çeken Yüksel, “Vatandaşlarımız artık çarşıda alışveriş yapmaktan veya çay kahve içmekten kaçınıyor. Gent Belediyesi araç sahiplerini cezalandırıyor. Gent’in vatandaşlarını, çalışanlarını ve esnafını her anlamda cezalandırıyor” şeklinde tepki gösterdi.

Yalancı durumuna düştüler
Diğer yandan park ücretleri konusu, haftabaşında Gent Belediyesi’nde CD&V Grup Başkanı Veli Yüksel’in sorusu üzerine tartışıldı. Yüksel iktidar partilerine (SP.A-GROENve OPEN VLD) hitaben, “Gent’te park ücretlerini düşürecek misiniz?” şeklindeki sorusuna, GROEN partisi encümeni Filip Watteeuw “Şu anda gündemimizde yok” diyerek bu yönde açıklama yapan koalisyon ortağı OPEN VLD’yi yalancı durumuna düşürdü. Yüksel “Gent’te otomobil sahiplerine karşı yürütülen ‘zorba politikalardan’ kurtuluş yolu sandıktan geçiyor. İktidar partilerine tekrar oy vermek park ücretlerine ve diğer trafik uygulamalarına ‘Evet’ demek anlamına gelecektir” şeklinde konuştu.