AİLELER VE ÇOCUKLAR KÜLTÜRLERİNE VE GÖLGE OYUNLARINA SAHİP ÇIKTILAR

~~Tarihi kültürlerimizden olan Hacivat "“Karagöz Tiyatrosu ve gölge oyunu Avrupa'nın başkenti Brüksel'de başarıyla sahnelendi.

~~Tarihi kültürlerimizden olan Hacivat –Karagöz Tiyatrosu ve gölge oyunu Avrupa’nın başkenti Brüksel’de başarıyla sahnelendi.

T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu himayesinde, T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğince sahnelenen ‘Kültürüne sahip çık, gölgene sahip çık’ adlı gösteri büyük bir coşkuyla izlendi.

Eğitim Müşavirliğine bağlı Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri ve oyuncularından olan Eğitim Müşavir Vekili Ali Özgür, Ersen Yoldaç, Zeynep Uludüz, Sezen Fırat, Adem Karaoğlu, Güneydi Akat, Yılmaz Yapar’ın başarıyla  sahnelediği tiyatro ve gölge oyunları çocukların ve ailelerinin büyük beğenisini aldı. Davetliler coşkuyla izledikleri oyunları beğendiklerini alkışlarla ifade ettiler.

Program Ateşe yardımcısı Ümüs İkiz’in sunum konuşması ve Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’nun selamlama konuşmasıyla start aldı.

Başkonsolos Karaoğlu, yaptığı konuşmasında öncelikle “çocuklara ve ailelerine davetlerine katılımlarından dolayı teşekkür” ederek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle, bugün yaptığımız etkinliler serisine bir yenisini daha ekleyerek ‘Gölgene ve kültürüne sahip çık’ başlıklı etkinliğimizde sizleri ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum”  kültürümüzün önemli kahramanlarından Hacivat ve Karagöz ve Gölge oyunumuzu profesyonel olmayan Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenlerimiz sizlere sunacaktır. Bu öğretmen oyuncularımızın hepisinin gönlünde Türkiye aşkı var kültürümüze sahip çıkma aşkı var.  Bu aşkla, bu duyguyla sizlere amatörce de olsa başarılı bir gösteri sunacaklarına inanıyorum.

Bugün benim içinde çok önemli bir gün 44 yaşında olmama rağmen bugüne kadar kültürümüz olan Hacivat-Karagöz ve Gölge oyunumuzu hiç canlı izleme imkanım olmamışdı. Ben de sizlerle birlikte bu güzel gösteriyi izlemenin heyecanını yaşamaktayım. İstedik ki burada yaşayan çocuklarımız da kendi öz kültürlerini ve sanatlarını yakından takip etsinler. Yine istedik ki çocuklarımız bugünden öz kültürlerini tanıyıp, diğer arkadaşlarıyla bu kültürlerini paylaşsınlar. Bu güzel günü hiç unutmamanızı, hatıralarınızda saklamanızı ve kendi eviniz olan Başkonsolosluğumuzda güzel bir gün geçirmenizi diliyorum, çok sağolun” dedi.

Konuşmanın ardından Hacivat ve Karagöz tiyatrosu interaktif bir şekilde başarıyla sahnelendi. Gölge oyununu ise çocuklar büyük bir coşku ve zevkle izleyerek zaman zaman kendilerine yöneltilen soruları ise ellerindeki doğru veya yanlış anlamındaki kırmızı ve yeşil kartlarla onayladılar.

Gösteriler sonrası çocuklar Hacivat Karagöz karakterlerini canlandıran oyuncularla resim çektirdiler. Hacivat-Karagöz boyamaları yapan çocuklara ve ailelerine verilen ikramla program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com

**************************************

Kadim kültürümüz olan ‘Hacivat-Karagöz Gölge Oyunu’nu tanıtma amacıyla Avrupa’nın başkenti Brüksel’deki Türk toprağında çocuklarımıza ev sahipliği yaparak, kültürünü anlatan ve tanıtan Başta Brüksel Başkonsolosumuz Sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.  Çok güzel ve sıcak bir programdı emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.