BELÇİKA KIRCAALİ VE DİĞER BÖLGELER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİNDEN "8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ" KUTLAMASI

~~Belçika'da hizmet veren "˜Belçika Kırcaali ve Diğer Bölgeler Kültür ve Dayanışma Derneği" tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle, AKM salonunda görkemli bir kutlama gerçekleştirildi.

~~Belçika’da hizmet veren ‘Belçika Kırcaali ve Diğer Bölgeler Kültür ve Dayanışma Derneği” tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle, AKM salonunda görkemli bir kutlama gerçekleştirildi.

 ‘Belçika Kırcaali ve Diğer Bölgeler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümin Mestan ve eşi Bedriye Mestan ve dernek yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı kutlama’ya Belçika’da yaşayan Bulgaristan Kırcaali ve diğer yöre kadınları yanında, Brüksel Parlamentosu Milletvekili Hasan Koyuncu

Bulgaristan Halk ve Özgürlük Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Hasan, AB Bulgaristan Milletvekili Necmi Ali’nin Eski Sekreteri Melek Fikri ve Kristian Braykov ve kalabalık kadın davetli katıldı.

Derneğin kutlamasına ev sahipliği yapan Başkan Mümin Mestan ve eşi Bedriye Mestan davetlileri güllerle karşılayarak , kadınlar gününü tebrik ettiler.

Sunuculuğu Mergül Nazım’ın yaptığı  programda bir konuşma yapan Başkan Mümin Mestan günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesini açıklayarak katılımcı tüm kadınların günlerini kutladı.

Bulgaristan Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Necmi Ali’nin asistanı Melek Fikri bir selamlama konuşması yaparak, Milletvekillerin mesajlarınıını okuyup, selamlarını iletip ve  davetli kadınların gününü kutladılar.

Kutlamada Milletvekili Hasan Koyuncu da bir selamlama konuşması yaparak, organizatörlere teşekkür edip, tüm davetlilerin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Gecede Zührem Mehmet, Bedriye Mestan, Resmiye Hüseyni, Merguyl Nazim, Şengül Hüseyinova, Gülşen İsaahmet ve Hatçe Ahmetova’dan oluşan  Deliorman Dobruca Folklör ekibinin koro türküleri ve oyunları, ses sanatçısı Zührem Mehmet’in, Metin Mustafa’nın org eşliğinde söylediği şarkılar davetlilerce alkışlandı.

Sanatçı Zührem Mehmet’in doğum günü oluşu hasebiylede sanatçı tebrik edilerek, hediyelerle ödüllendirildi.

Davetlilere karanfiller yanında  AB Bulgaristan Milletvekili Necmi Ali’nin Eski Sekreteri Melek Fikri milletvekilinin kabinesi adına davetlilere çeşitli hediyelerden oluşan paketler takdim etti.

Geceye katılan kadınlar, gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Derneğin Folklör ekibi yöresel giyimileriyle Bulgaristan’ın değişik bölgelerinin türkülerini söyleyip, oyunlarını oynadılar. Folklör solisti Zührem Mehmet birbirinden güzel şarkı ve türküleriyle geceye renk kattı. Büyük coşku ve heyecanla folklör ekibinin oyunlarına zaman zaman davetlilerde katılarak oynadılar. Geç saatlere kadar süren kutlamada ailece yemekler yenilerek, tebrikler kabul edildi.

www.belcikaaydinhaber.com