BADC'NİN "˜HAM ŞEHRİNDEKİ NEVRUZ KUTLAMASINDA' BÜYÜK COŞKU VARDI

~~Bahar bayramı olan "˜Nevruz Bayramı' kısa adı BADC olan, Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti'nin görkemli organizasyonu ile Belçika Ham şehri belediye salonunda gerçekleştirildi.

~~Bahar bayramı olan ‘Nevruz Bayramı’ kısa adı BADC olan, Belçika Azerbaycan Dostluk Cemiyeti’nin görkemli organizasyonu ile Belçika Ham şehri belediye salonunda gerçekleştirildi.

Türk dünyasının büyük coşkuyla kutladığı bahar bayramı Türk Dünyası temsilcileri ve Belçikalılarında katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ömrünü Türk ve Azerbaycan davasına adayan başarılı teşkilatçı Ayhan Demirci’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kutlamaya, Azerbaycan Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Birinci Katibi Zaur Ahmedov, Ham Belediyesi Başkanı Dirk De Vis, Belediye Başkan yardımcıları ve çalışanları, Ham Belediyesi Entegrasyon Servis Müdiresi Yasemin Soysal, Siyasetçi Ali Özen, Hollanda Azerbaycan Türk Dostluk Derneği Başkanı İlhan Aşkın, Bakan Eski Danışmanı Nebahat Acar, Beringen Müzik Kulüp Başkanı İsmail Erdoğdu, Belçika Türk Spor Federasyon Başkanı Nedim Koçarslan, Gent Türk Ocağı Eski Başkanı Recep Tuncer Sarı, CHP Belçika Temsilcisi Bilal Özcan, İYİ Parti Gönüllüleri ve DÜTAP Başkanı Kenan Dağgün, Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın, Türk Dünyası ve STK Temsilcileri, İşadamları ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Masalar Azerbaycan, Türkiye ve Belçika Bayrakları, Nevruz bayramının olmaz ise olmazı olan ‘Semenni’ler, kuru ve yaş meyveler, renkli yumurta ve mumlar ile süslenmişti. Bayram havasında geçen programın akışı ise şu şekilde gerçekleşti.

Program başarılı sunucu Yasemin Soysal’ın Türkçe ve Flamanca sunumu, konuşmalar, Sinevizyon, Skeç, Azerbaycan dünyasının başarılı sanatçısı Erdal Baydar ve Cengiz Mustafayev’in birbirinden güzel şarkı ve türkülerinden oluşan Konser, Köln Kafkas Folklör ekibinin muhteşem gösterileri, yemek ikramı ve hediye takdimleriyle son buldu.

Sırasıyla BADC Başkanı Ayhan Demirci, Ham Belediye Başkanı Dirk De Vis ve Azerbaycan Büyükelçilik Birinci Katibi Zaur Ahmedov yaptıkları selamlama konuşmalarında davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, günün anlam ve öneminin altını çizdiler.

Konuşmacılar “Yeni hayatı, yeni yaşamı müjdeleyen Nevruz bahar bayramı başta  Türk dünyası olmak üzere, bazı diğer ülkelerce de bahar bayramı olarak kutlanmakta. Bahar bayramın tüm güzellikleriyle toplumların birbirlerini tanımalarına, kültürlerini tanıtmalarına, dostluk, kardeşlik ve medeni ilişkilerin gelişmesine çok büyük katkıda bulunduğunun” altını çizerek, tüm davetlilerin bayramını tebrik ettiler.

Geçtiğimiz yılda Hollanda Azerbaycan Türk Dostluk Derneği Başkanı İlhan Aşkın, bu yıl ise BADC Başkanı Ayhan Demirci Azerbaycan Cumhuriyeti

Köln Kafkas ekibinin nefesleri kesen gösterileri ardından, sanatçıların birbirinden güzel şarkı ve türkülerine davetliler de zaman zaman itirak ederek, gçnillerince oynayıp halaylar çektiler. Davetlilerin özel hazırlanan stant’da sergilenen tarihi ve Nevruz’u çağrıştıran elbiseleri giyerek hatıra resim ve selfie çektirmeleri dikkate şayandı.

Cumhurbaşkanlığınca Devlet Nişanıyla ödüllendirilmişti. Kutlamada Ödül alan başkan İlhan Aşkın ve Türkiye’de İyi Vatandaş ödülü alan İsmail Erdoğdu’da Başkan Ayhan Demirci’yi bu anlamlı gecede yalnız bırakmadılar.

Davetliler bir taraftan ikram edilen Nevruziye meyvelerini yerken diğer taraftan da Nevruz’a özel hazırlanan renkli yumurtaları tokuşturarak eğlenceli  saatler geçirdiler.

Program davetlilere Azerbaycan mutfağından hazırlanan yemek ikramı ve hediye ikramlarıyla son buldu.

Tüm davetliler, hem BADC Başkanı ayhan Demirci ve hem de Ham belediye başkanı Dirk  DE Vis’e teşekkür ederek, bu tür organizasyıonların devam etmesi dileklerinde bulundular.

Belçika Aydın Haber Yayın gurubu olarak, bu güzel organizasyonundan dolayı BADC Başkanı Ayhan Demirci ve bu programa salon tahsis eden Ham Belediye Başkanı Dirk DE Vis’e çok teşekkür ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com