Belçikalı olmayan vatandaşlara "Belediye seçimleri için kayıt olun" çağrısı

Kısa adı UTV olan Türk Dernekler Birliği, 14 Ekim 2018'de gerçekleşecek belediye seçimlerine yönelik başlattığı bir çalışma ile, Belçika vatandaşı olmayan vatandaşlara "Seçimler için kayıt olun" çağrısında bulunuyor.

~~Kısa adı UTV olan Türk Dernekler Birliği, 14 Ekim 2018’de gerçekleşecek belediye seçimlerine yönelik başlattığı bir çalışma ile, Belçika vatandaşı olmayan vatandaşlara “Seçimler için kayıt olun” çağrısında bulunuyor.

~~Özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan duyurularla, konuyu gündeme getiren UTV yetkilileri tarafından, bu konuda destek istendi.
UTV Başkanı Hikmet Çakır tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Bu yıl 14/10/2018 belediye seçimleri gerçekleşecek. Türk Dernekler Birliği-UTV seçimler konusunda Belçika vatandaşı olmayanlara belediyeye kayıtlarında yardımcı olarak oy verebilmelerinde destek oluyor. Antwerpen, Brüksel ve Limburg ofisimislerimizde kayıt formları mevcut. Sizlerden de bu duyuruyu yapmak, vatandaş olmayanları bizlere yönlendirmek için yardım istiyoruz. Alttaki afişi olabildiğince (Facebook, Instagram, WhatsApp,…) paylaşarak seçimlere yabancıların katılımını sağlayabilirsiniz.”