ALİ ÇAĞLAR KUMPAS KURBANI

~~Belçika'da uzun yıllardır ortaya koyduğu istikrarlı siyasi çizgisi ile sadece üyesi olduğu siyasi parti sempatizanları değil, tüm kesimlerin takdirini kazanmış olan Türk kökenli siyasetçi Ali Çağlar hakkında yolsuzluk yaptığı suçlaması ile gündeme geldi.

~~Belçika’da uzun yıllardır ortaya koyduğu istikrarlı siyasi çizgisi ile sadece üyesi olduğu siyasi parti sempatizanları değil, tüm kesimlerin takdirini kazanmış olan Türk kökenli siyasetçi Ali Çağlar hakkında yolsuzluk yaptığı suçlaması ile gündeme geldi.

Belçika’nın Limburg Bölgesi gazetelerinden HBVL gazetesi haberi olayı kamuoyu ile paylaşırken 2012 yapılan yerel seçim sürecinde bazı kampanya broşürlerinin bir firma tarafından 2.500 euro değerinde ödeme yapıldığı ve bunun beyan edilmediği belirtiliyor.

Bu konunun yıllar önce gündeme gelmiş olması ve gereken açıklamaların yapılmış olmasına rağmen, 14 ekim 2018 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler arefesi tekrar ısıtılıp mahkemeye taşınması ise Türk toplumu tarafından bir linç hareketi olarak görülüyor.

ALİ ÇAĞLAR GEÇİCİ OLARAK GÖREVİ DEVRETTİ

Genk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çağlar bu gelişmeler ışığında önümüzdeki hafta duruşması yapılacak olan söz konusu davanın karara bağlanmasına kadar geçici olarak görevi devrettiğini açıkladı.

Başkan Yardımcısı Ali Çağlar konu hakkında kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamada; ’’Söz konusu olay 2012 yılı ile ilgili. 2016 ve 2017’de konu hakkında mahkemeye gerekli bilgileri sundum. Ardından herhangi bir takip olmadı. Şimdi ise Limburg Bölge Mahkemesinde bu ayın 19'unda davanın tekrar görüleceği doğrultusunda bildiri aldım.

Açıkçası büyük bir şaşkınlık içerisindeyim. Savcılık tarafından bana yöneltilen suçlama seçim kampanyası ile ilgili fatura, evrakta sahtecilik ve pasif insan satınalma gibi ağır haksız başlıklar içeriyor.

Kamuoyuna bütün samimiyetimle şunu belirtmek isterim ki; bu suçlamalar tamamen haksız ve yersizdir.

Adaletin doğru ve sağlıklı bir karar vereceğini düşünüyorum. Mahkeme süreci tamamlanana kadar görevimi geçici olarak devrediyorum’’ dedi.

http://www.gundem.be/tr/belcika/ali-caglar-kumpas-kurbani