Emperyalist ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye saldırısında İncirlik Üssü de kullanılıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın duyurduğu Suriye'ye yönelik saldırıda İncirlik Üssü de kullanılıyor. CNN International, yaptığı yayınlarda Türkiye'deki İncirlik Üssü'nün de kullanıldığını duyurdu.

~ABD Başkanı Donald Trump'ın duyurduğu Suriye'ye yönelik saldırıda İncirlik Üssü de kullanılıyor. CNN International, yaptığı yayınlarda Türkiye'deki İncirlik Üssü'nün de kullanıldığını duyurdu.

~ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin "saldırı emri" verdiğini söyleyerek, ABD ile Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu. CNN International kanalı saldırıda Türkiye'deki İncirlik Üssü'nün de kullanıldığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın saldırı emri sonrasında Şam'dan patlama sesleri duyuluyor. Öte yandan CNN International, Adana'daki İncirlik Üssü'nün de harekatta kullanıldığını ileri sürdü. Yapılan canlı yayında ekrana gelen görüntüde savaş uçaklarının kalktığı noktalar gösterilirken, İncirlik Üssü de bu noktalardan biri olarak açıklandı.

~ABD saldırısına Suriye ve İran'dan açıklama

ABD, Fransa ve İngiltere, Suriye'de gece yarısı operasyon düzenledi. ABD'nin operasyon için düğmeye basmasının ardından Suriye'den "Saldırı uluslararası hukuka aykırı. Üsler boşaltılmıştı, 3 yaralı var" açıklaması geldi. Suriye televizyonu, Suriye hava savunma sistemlerinin Amerika, Fransa ve İngiltere'nin ortaklaşa düzenlediği operasyonlara karşılık verdiğini ve 13 füzenin düşürüldüğünü bildirdi. İran ise yaptığı açıklamada, "Saldırıyı kınıyoruz, bölgesel sonuçları olacak" dedi.

~ABD, Fransa ve İngiltere, Suriye'ye yönelik gece yarısı saldırı düzenledi. Saldırı sonrası Esad yönetiminden "Üçlü müdahale uluslararası hukuka aykırı" açıklaması geldi. İran'dan yapılan açıklamada ise, İran "Saldırıyı kınıyoruz, bölgesel sonuçları olacak" denildi.

Suriye devlet televizyonu, Şam'ın Barzeh bölgesindeki araştırma merkezinin saldırıya uğradığına dair haberleri bildirdi.

~30 FÜZE ATILDI, 13'Ü İMHA EDİLDİ

Yine operasyonun başından itibaren Esad Rejiminin sesi konumunda olan Suriye Devlet televizyonu Suriye hava savunma sisteminin, atılan 30 füzeden 13'ü imha ettiğini duyurdu.

"HUMUS'TA 3 SİVİL YARALANDI"

Öte yandan yine rejim tarafından yapılan açıklamada Humus'ta atılan füzeler nedeniyle 3 sivilin yaralandığı duyuruldu. Ayrıca saldırı öncesi füzelerin vurduğu üslerin boşaltıldığı bilgisi dünya kamuoyuyla paylaşıldı. Sputnik'e konuşan bir yerel kaynağın aktardığı bilgiye göre ise, ABD öncülüğündeki Suriye saldırılarında en az 6 sivil yaralandı.

~AKP hükümetinden ABD'ye destek: Memnuniyetle karşılıyoruz!

ABD'nin Suriye'ye düzenlediği hava harekatına hükümetten ilk tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Memnuniyetle karşılıyoruz' denildi.

~ABD'nin Suriye'ye düzenlediği hava harekatına iktidardan ilk tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Memnuniyetle karşılıyoruz' denildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye, 7 Nisan günü Duma’da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak görmektedir." ifadesine yer verildi.

Öte yandan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, bu tür suçların cezasız kalmamasının ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesinin benzer hadiselerin tekrarının önlenmesi açısından kritik önemi haiz olduğuna inanmaktadır.

Bu tecrübe ışığında, başta BM Güvenlik Konseyi üyeleri olmak üzere tüm uluslararası toplumun kimyasal silah kullanımının cezasız bırakılmamasını sağlayacak ortak adımlar üzerinde uzlaşmaya varması elzemdir."

~ABD'nin saldırısı sonrası Putin ilk kez konuştu

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye saldırısının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamada bulundu.
 

~Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye saldırısının ardından açıklamada bulundu.

Saldırı sonrası ilk kez konuşan Putin, saldırıyı en sert biçimde kınadıklarını vurguladı.
 

~ABD'nin Suriye'ye saldırısına Hizbullah'tan ilk açıklama

ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırısına ilişkin Hizbullah'tan ilk açıklama geldi.

~Lübnan Hizbullahı ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye hava saldırısı yapmasını kınadı.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada " ABD'nin Suriye'ye, bölge halkına ve direniş hareketine karşı olan savaşı amacına ulaşamayacak" dendi.

~AKP Sözcüsü Ünal'dan flaş açıklama: Suriye operasyonundan önce bize bilgi verildi

CNN Türk'te canlı yayına katılan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik operasyonundan önce Türkiye'ye bilgi verildiğini açıkladı.

~AKP Sözcüsü Ünal'dan flaş açıklama: Suriye operasyonundan önce bize bilgi verildi

CNN Türk'te canlı yayına katılan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik operasyonundan önce Türkiye'ye bilgi verildiğini açıkladı.

~AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CNN Türk'te canlı yayına katıldı.

ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırısını değerlendiren Ünal, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik operasyonundan önce Türkiye'ye bilgi verildiğini açıkladı.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

ABD'nin rejimin kimyasal silah kullanımına tepkisi ve böyle bir saldırıya NATO olarak müdahale edilmesi doğal olarak bizim de desteklediğimiz bir olaydır.

~ABD'nin saldırısı sonrası Rusya'dan ilk açıklama: Karşılıksız kalmayacak

ABD ile Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik başlattığı hava harekatı saldırısına Rusya'dan ilk tepki geldi. Rusya'nın ABD Büyükelçisi Antanov yaptığı açıklamada, 'Suriye'ye saldırı sonuçsuz kalmayacak' dedi. Parlamentonun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Şerin ise, "Rusya bu yaşananları saldırganlık eylemi olarak görmektedir' yorumunu yaptı.

~Rusya'nın ABD Büyükelçisi Antanov yaptığı yazılı açıklamada, bu gece yapılan hava operasyonunu kast ederek 'Bu tür eylemler sonuçsuz kalmayacak' dedi.

KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Antanov'un açıklamasında şu satırlar yer aldı:

"En büyük endişelerimiz gerçeğe döndü. Uyarılarımız dikkate alınmadı.Önceden tasarlanmış bir senaryo sahnelendi. Bir kez daha tehdit edildik. Bu eylemlerin karşılıksız kalmayacağını söylemiştik.Rusya devlet başkanının küçük düşürülmesi kabul edilemez."

SALDIRGANLIK EYLEMİ

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi başkanı Aleksandr Şerin, "ABD Suriye'ye yönelik saldırılar düzenleyerek tüm uluslararası kuralları ihlal ediyor ve Rusya bunu saldırganlık eylemi olarak görmektedir" açıklamasında bulundu.

Şerin, "ABD Başkanı Trump sadece dünya çapındaki bir suçlu değil, ikinci bir Adolf Hitler'dir. Bu, ikinci Belgrad'dır. Bu bir dönüm noktasıdır, egemen bir devlete karşı savaş ilanıdır" dedi.

Biz taraflara ısrarla şunları söylüyoruz, diyalogdan yanayız.

Burada tutarlılık Türkiye'nin öncelikli olarak bölgede kendi güvenliğini sağlaması, masumların katledilmesine müsaade etmemesi, Fırat Kalkanı ve Zeytindalı'nda yapıldığı gibi kendi sınır güvenliğini güvence altına almasıdır.

Suriye konuşulduğunda ABD'yi konuşuyoruz, Rusya'yı, İran'ı, İngiltere'yi konuşuyoruz. Öyle bir hale geldi ki, Suriye küresel güçlerin bilek güreşi yaptığı alan haline geldi. Bu da ayrı bir sorun.